Sagalasos Antik Kenti

Sagalassos pisidia bölgesinin roma imparatorluk döneminin en önemli şehridir. Sagalassos türkiye de en iyi korunmuş antik kentlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Burdur Un Antik Guzelligi Sagalassos Antik Kenti Ntv

Sagalassos antik kenti burdur.

Sagalasos antik kenti. Sagalassos antik kenti türkiye nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri. çağlar boyunca sayısız kültüre ev sahipliği yapmış anadolu coğrafyasının en eski halklarından biri olan pisidialılar tarafından kurulur. Burdur un ağlasun ilçesinin 7 km kuzeyinde batı torosların bir parçası olan ağlasun dağının güney eteklerinde yer alıyor.

Sagalassos antik kenti hakkında bilgi. Sagalassos ağlasun ilçesinin 7 km kuzeyinde ve akdağ yamaçlarında denizden 1700 metre yüksekliğindedir. Arkeolojinin izinde belgesel aktüel arkeoloji 22 27 temmuz 2013 burdur ağlasun sagalassos bölüm.

şu anki korkuteli yolu nda yer alan antik kentin giriş kapısı ve surlarının olduğu yerde termessoslular la savaşıyor fakat kenti alamıyor. Iskender tepe düzen tepe gibi pek çok tepe üzerine kurulmuş bir pisidya bölgesi antik kenti. Sagalassos antik kenti burdur ağlasun yönetme.

özelikle son zamanlarda türkiye nin tanıtım videolarında sıklıkla karşımıza çıkan çeşmesi sagalossos u duymayanların bile hatırlayacağı bir görüntü olarak kabul edilebilir. Attalos un vasiyeti ile bu durum sona erer. Sagalassos antik kentini gezmeye başlamadan önce ise kent haritasına bakarak rotamızı belirliyoruz çünkü geniş bir alana yayıldıkları için en akıllıcı çözümün bu olacağına kanaat getiriyoruz ve girişin sağ tarafında yer alan dönemin imparatoru olan marcus aurelius un ve soylularının yaşadığı kent konakları aşağıda hamam kireç ve metal fırınları.

En az 1 000 yıllık seramik üretimi sayesinde antik kentler içindeki en uzun seramik üretim merkezi kabul edilen sagalassos aynı zamanda unesco dünya mirası listesi nde de yer almaktadır. 333 de sagalassos antik kenti ne geliyor. Termessos u kontrol altına almasının altı yedi ay süreceğini anlayınca bu fikrinden vazgeçmiş.

Antik kent antalya ya yaklaşık 100 kilometre mesafede. şehirde bulunan yapıların büyük bir çoğunluğu roma dönemine aittir. Yüzyılda bir ingiliz vatandaşının keşfettiğini belirten talloen burasının pisidya bölgesinin en önemli kenti olduğu yönünde unvanı bulunuyor.

Mö 39 25 arasındaki kısa bir ara dışında pisidia nın neredeyse tamamı ile birlikte sagalassos da roma topraklarına katılır. Antik dönemde pisidia olarak bilinen bölgenin başkenti. Sagalassos antik kenti sanat ve tarihin bir arada bulunduğu antik kentler arasında yer alır.

Batıya devam edip mö. Romalılar bölgeyi bergama krallığı na bırakır mö 133 te iii. Sagalassos antik kenti ni 19.

Sagalassos antik kenti burdur ilinin ağlasun ilçesinde bulunan ve akdeniz in en tarihi noktalarından bir tanesi. Daha sonra ise roma imparatorluğu dönemi nin en önemli ve görkemli kentlerinden biri olarak varlığını devam ettirmiş aşkların ve imparatorların şehri. Sagalassos antik kenti milattan önce 190 da pisidia roma etkisine girmiştir.

Sagalassos Antik Kenti

Sagalassos Antik Kenti Gezimanya

Toroslarin Isildayan Kenti Sagalassos Nurgul Buyukkalay Kose Yazilari

Kucuk Asya Nin En Iyi Korunan Antik Kenti Sagalassos Seyahat Haberleri

Sagalassos Antik Kenti Ne Turist Ilgisi

Binlerce Yillik Tarih Sagalassos Antik Kenti

Sagalassos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Nerede Nasil Gidilir

Antoninler Cesmesi Sagalassos Antik Kent Sagalassos Ancient City Aglasun Burdur Turkey Ancient Cities Ancient Ruins Ancient History Archaeology

Sagalassos Antik Kenti Burdur Universiteyi Isparta Da By Nafi Durmus Nafidurmus Blog Medium

Leave a Reply