Alinda Antik Kenti Aydın

Geçmişi hitit lere kadar dayandığı düşünülen kent dönem dönem tarih sahnesinde adından çok söz ettirmemiş olsa bile önemli bir kent olduğu düşünülmektedir. Alinda antik kenti aydın ın zengin tarihine ışık tutan ve kalıntılarıyla görülmeye değer bir nokta olmayı sürdürmektedir alinda antik kenti.

Alinda

Alinda ya aydın muğla karayolunun 30 km sinden ayrılan 26 km lik bir yolla ulaşılmaktadır.

Alinda antik kenti aydın. Birçok sağlam kalıntısıyla dikkatleri üzerine. Bu dönemde alinda kenti grek kültünü benimsemiştir. Aydın ın karpuzlu ilçesinde bulunan alinda antik kenti yakınlarında yeni bir oda mezar keşfi yapıldı.

Ilk kez böyle yazıtlı oda mezar bulunması heyecan yarattı. Aydın ın zengin tarihine ışık tutan ve kalıntılarıyla görülmeye değer bir nokta olmayı sürdürmektedir alinda antik kenti. Geçmişinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapan il genelinde 23 antik kent ve ören yeri bulunan aydın da yeni bir keşif daha yapıldı.

Aydın ili karpuzlu ilçe merkezinin üst kısımlarında yer alan bir antik çağ kentidir. Karia kentlerinden biri olan alinda kekatomnos un kızı ada erkek kardeşi pixodaros tarafından bodrum dan uzaklaştırılınca buraya yerleşmiş ve kendine başkent yapmıştır. Karia kentlerinden biri olan alinda kekatomnos un kızı ada erkek kardeşi pixodaros tarafından bodrum dan uzaklaştırılınca buraya yerleşmiş ve kendine başkent yapmıştır.

3 üncü yüzyıla kadar kendi adına para basmıştır. Fotoğraflar için tiklayin karpuzlu alinda antik kenti yüzey araştırması başkanı doç dr. Alinda antik kentini tarih sahnesine çıkaran ve onu ünlü yapan karia.

Alinda bizans dönemi nde aphrodisias metropolitliği ne bağlı piskoposluk merkezi olmuştur. Nekropol alanı dışında keşfedilen mezar bölgede içerisinde yazıt bulunan. Adü de lisans eğitimimi tamamladım.

Alinda ile ilgili güzel projelerimiz var dedi. Aydın ın karpuzlu ilçesinde yer alan bir karia kentidir alinda. Roma dönemi nde de önemini sürdüren kent m s.

Kent kalıntılarının boyutları ve altında karpuzlu ovası nın uzandığı manzarası hayli etkileyicidir. 2001 yılında üniversite için aydın a geldim. önemli karia kentlerinden biri olarak gösterilmektedir.

Alinda antik kentinin etrafı bir sur ile çevrilidir. Murat çekilmez 1982 de izmir selçuk da dünyaya geldim. Aydin ın karpuzlu ilçesinde alinda antik kenti çevresinde araştırma yapan yüzey araştırma ekibi içerisinde yazıt olan oda mezar buldu.

Anadolu nun en görkemli antik kentlerinden birisi de alinda antik kentidir. Alinda antik kenti nerede. Aydın iline bağlı karpuzlu ilçesinde yer alan alinda önemli karia kentlerinden biridir.

Liseye kadar selçuk ta kaldım.

Alinda Antik Kenti Aydin Alinda Antik Kenti Yorumlari Tripadvisor

T C Aydin Buyuksehir Belediyesi

Alinda Antik Kenti T C Karpuzlu Belediyesi

Alinda Antik Kenti Kralice Sehri

Alinda Antik Kenti Picture Of Alinda Ruins Aydin Tripadvisor

Alinda Kultur Portali

Alinda Antik Kenti Didim Antik Kentler

Alinda Antik Kenti T C Karpuzlu Belediyesi

Alinda Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Aydin Antik Kentler Gezisi

Leave a Reply