Istanbul Daki Antik Kentler

Istanbul daki antik kentlerde 3d sanal tur görenleri hayrette bırakıyor. Odeon meclis binası konferans salonu olarak kullanılmış antik bir yapı.

Marmara Daki Antik Kentler Obilet Com Blog

Türkiye deki antik kentler anadolu tarihini gün yüzüne çıkartıyor.

Istanbul daki antik kentler. Antik kentte yer alan stadyum en büyük ve en iyi korunmuş antik stadyum olarak biliniyor. Kocaeli adapazarı bolu illerinin daha tümünü zonguldak ilinin batı yarısını bilecik ve bursa illerinin daha çok kuzey kesimlerini kapsıyordu. Ayrıca son çalışmalara göre anadolu daki en eski meclis binası da burada kurulmuştur.

Ağrı daki en eski yerleşim yeri olduğu bilinen anzavurtepe höyüğü. Agora surlar athena tapınağı 900 yıl boyunca kullanılmış nekrapol ve amfi tiyatrodur. Ağrı nın patnos ilçesinin 2 kilometre kuzeydoğusunda yer alan anzavurtepe höyüğü halk arasında kot tepe olarak biliniyor.

Antik kentte bir çok devasa yapı bulunmaktadır. Doğu anadolu daki antik kentler 1 anzavurtepe aznavurtepe höyüğü ağrı. Buradan ücretsiz indirilen programlarla kendinizi antik kentlerde gibi hissedeceksiniz.

Antik kente adını veren afrodit tapınağı ise tarih boyu çeşitli dinler için tapınak olarak kullanılmış kadim bir yapı. Türkiye nin antik kentleri listesi için yazımızı inceleyiniz. Bithynia daki antik kentler bithynia bölgesi günümüzde ìstanbul ilinin tüm anadolu yakasini.

Urartu döneminin en önemli kalıntılarından biri olan bu höyük 300 metre yüksekliğe sahip. Xanthos antik kenti muğla.

Istanbul Da Bathonea Antik Kenti Nde Kazi Sezonu Basladi Nereye

Istanbul Un Antik Kenti Bathonea Seyahat Haberleri

Istanbul Da Bathonea Antik Kenti Calismalari Suruyor Arkeofili

Bathonea Istanbul Da Antik Bir Kent

Turkiye De Mutlaka Gorulmesi Gereken 18 Antik Kent Onedio Com

Istanbul Da Bathonea Antik Kenti Calismalari Suruyor Arkeofili

Istanbul Un Yani Basinda Dogasiyla Unlu Bir Antik Kent Vize Onedio Com

Istanbul Da Antik Bir Kent Bulundu Haberler Milliyet

Turkiye De Gorulmesi Gereken 20 Antik Kent Geziko

Leave a Reply