Efes Antik Kenti Simülasyon

Izmir in selçuk ilçesinde yer alan antik kent her yıl 1 5 milyon ziyaretçi ağırlar. Efes antik kenti izmir e bağlı selçuk ilçesinin 3 km kadar güney batısında yer alan köklü bir iyon kenti dir.

Efes Antik Kenti Efes Harabeleri Izmir Rota Senin

Dünyanın yedi harikasından biri olan efes antik kenti anadolu nun en önemli antik şehirlerinden bir tanesidir günümüzde bu antik kentin sadece yüzde on beşi ortaya çıkarılmıştır.

Efes antik kenti simülasyon. Emre gürbüzerol 15 350 views. Efes antik kenti nerede efes antik kenti hakkında bilgi ve efes antik kenti tarihi sorularına bu videoda cevap bulabilirsiniz efes antik şehri hakkında nered. Efes antik kenti 2020 yılı giriş ücreti 100 tl dir.

Efsaneye göre kent ilk kez yunan mitolojisi nde adı geçen kadın savaşçılar olan amazonlar tarafından kurulmuştur. Efes antik kenti antik yunan ve roma medeniyetlerinin anadolu üzerindeki mirasının gözlemlenebileceği en önemli yerlerden biridir doğu akdeniz in en iyi korunmuş roma kalıntıları efes antik kenti harabeleri arasındadır. Antik kente yılda 2 kez müze kart ile ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Ismini ise ana tanrıça nın kenti anlamına gelen arzawa krallığı nın bir kenti olan apasas tan aldığı düşünülür. Efes antik kenti yaz aylarında 08 00 19 00 saatleri arasında kış aylarında 08 00 17 00 saatleri arasında haftanın her günü ziyarete açık. Sculpture of nike duration.

Hem kütüphane hem de antik kabir yapısını görebileceğiniz celsus kütüphanesi türkiye nin. Efes antik kenti. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur.

Efes antik kenti giriş ücreti ne kadar. Efes antik kenti nin kuretler caddesi nde yürümek ve kendinizi antik çağ da yaşamış gibi hayal etmek çok keyiflidir.

Artemis tapınağı nı da içinde barındıran bu şehir pek çok yerli ve yabancı turist ya da araştırmacı tarafından ziyaret edilmektedir ve yılın her döneminde bu bölgede pek çok ziyaretçi ve gezi grubu görmek mümkündür. Antik kent içerisinde bulunan yamaç evler i görmek istiyorsanız girişinde bulunan gişeden ayrı bir bilet almanız gerekmektedir. Efes e seyahatiniz sırasında sadece 8 km uzaklıkta bulunan ve ege nin en güzel köyü olarak adlandırılan şirince ye de uğrayabilir meşhur köy gözlemesinden yiyebilirsiniz.

Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Efes antik kenti gezisi efes eski yunanca. Efes antik kenti sık sorulan sorular.

Kapadokya oluşumu ve tarihi belgesel filmi 2017.

Efes Antik Kenti Ve Tarihi Aciklamali Full Izle Ancient City Of Ephesus Drone Youtube

Efes Antik Kent 2000 Yilinin Oncesi Turkiye Nin Tum Sehirlerinden Resimler Facebook

Karsinizda 2044 Yil Onceki Efes

Efes Antik Kenti Efes Harabeleri Izmir Rota Senin

Karsinizda 2044 Yil Onceki Efes

Karsinizda 2044 Yil Onceki Efes

Efes Antik Kenti Rusyena

Yollarda 6 Cocukluk Hayalim Efes Antik Kenti M Rusyena

Efes Antik Kent Youtube

Leave a Reply