Aizanoi Antik Kenti Nasıl Gidilir

Aizanoi antik kenti kütahya çavdarhisar ilçe merkezinde kütahya ya 50 kilometre uzaklıktadır. Aizanoi antik kenti kütahya ili çavdarhisar ilçesi merkezinde bulunur.

Aizanoi Antik Kenti Gezimanya

Azonai antik kenti kütahya.

Aizanoi antik kenti nasıl gidilir. Seyyahlar bu yazımızda sizlere aizanoi antik kenti nerede nasıl gidilir. Dünyanın ilk borsası burada kurulmuştur tiyatro stadyum hamam zeus tapınağı yanı sıra göz kamaştırıcı mezar stelleri ziyaretçilerini beklemektedir. çavdarhisar ilçe merkezine ise.

Aizanoi antik kenti nasıl gidilir. Aizanoi antik kenti kütahya ilinin çavdarhisar ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 000 kişinin yaşadığı varsayılıyor.

Oraya günün her saatinde girebiliyorsunuz ve müze kart gerekmiyor. Fakat oraya kadar gitmişken bir göz atmakta fotoğraf çektirmekte yarar var. Aizanoi antik kenti 1970 gediz depremi sonrasında kazılardan penkalas irmağının doğu yakasındakikasaba meydanının antik kentinde meydanı olduğu anlaşılmış.

Zaten çoğu yeri yıkılmış bir durumda olduğu için pek bir amfiliği kalmamış maalesef. Asırda en parlak dönemini yaşayan ve mimari anlamda gelişme gösteren antik kentte gezebileceğiniz çok sayıda yapı bulunuyor. Sonrasında meşhur roma döneminden kalma tiyatro amfisi var.

Penkalas kocaçay irmağı nın yukarı kesiminde tanrıça meter steunene nin kutsal mağarası civarında yaşayan frigyalılar ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen azan adlı mitoloji kahramanının su perisi erato ile efsanevi kral arkas ın birleşmesinden aizanoi. Aizanoi antik kenti hakkında. Aizanoi antik kenti ne ulaşım oldukça rahattır.

Kemaller mh cumhuriyet cd. Aizanoi 1824 yılında avrupalı gezginlerce yeniden keşfedilir ve kazı çalışmaları başlar. Buraya şahsi aracınızla veya şehir içi araçları kullanarak ulaşabilirsiniz.

Yıkılan bir caminin altından dünyanın ilk borsa binası çıkmış. Antik kent şehir merkezine yaklaşık olarak 58 km uzaklıkta bulunmaktadır. Depremde bu çevredeki yapıların çoğu yıkılmış ve ilçe merkezi biraz ileriye kaydırılmış.

90 274 351 21 01. Kütahya gezi rehberi hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Aizanoi kenti nde gezilecek yerler milattan sonra 2.

Aizanoi antik kenti videomu aşağıdaki görsele veya bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz. Aizanoi antik kenti nerede nasıl gidilir kentte neler var dünyanın en iyi korunmuş zeus tapınağı hakkında bilmeniz gerekenler ve fazlası bu yazıda sizi bekliyor keyifli okumalar. şahsi aracınızla buraya ulaşmak istiyorsanız uşak izmir karayolunu kullanarak ilçeye ulaşıp burada tabelaları takip ederek 2 3 km bir yol daha katetmeniz gerekecektir.

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Tatil Ana

Aizanoi Antik Kenti Gezimanya

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ziyaret Saatleri Ve Giris Ucreti Gezilecek Yerler

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Tatil Ana

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Gezi Rehberi Yolcu360

Cavdarhisar Da Gezilecek Yerler Gorulmesi Gereken Yerler Turistik Yerleri Cavdarhisar Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir

Aizanoi Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Tarihi Mimarisi Giris Ucreti

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Sanalgezim

Aizanoi Antik Kenti Kutahya Sanalgezim

Leave a Reply