Troya Antik Kenti Tarihi

4800 lü yıllara kadar dayanan kadim bir yerleşim merkezidir günümüzde kazdağları nın antik adıyla ida dağının eteklerinde çanakkale ili sınırları içerisinde yer alan kent homeros un ilyada destanı nda anlatılan truva savaşının geçtiği yerdir. Dillere göre troya ya da troia da denilen truva antik kenti eski yunan tarihinde truva savaşı na ev sahipliği yapmış çanakkale nin hisarlık ilçesi sınırları içinde yer alan ve zamanında müreffeh bir şekilde yaşamış büyük bir antik kenttir.

Troya Vikipedi

Ve çanakkale boğazı kıyısından 4 5 km uzaklıkta stratejik öneme sahiphisarlık tepesindedir.

Troya antik kenti tarihi. Troia ilk olarak arkeolog henrich schliemann tarafından kazılmaya başlanmış. Troya homeros un ilyada destanı nda bahsedilen troya savaşı nın yapıldığı yer olarak da bilinen troya antik kenti unesco dünya miras listesi ne 1998 yılında girmiştir. Yanan şehrin üzerine 9000 m2 lik ii.

Troia antik kenti mitolojik tarihsel ve arkeolojik değerleri nedeniyle 1996 yılında çevresiyle birlikte tarihi milli park olarak ilan edilmiş 1998 yılında ise ören yeri kültür mirası listesi ne alınmıştır. Troya antik kenti truva tarihi m ö. Troya nın geçmişi ve truva atının hikayesinden kısaca bahsettikten sonra günümüzde antik kentle ilgili ne gibi şeyler var bunlardan bahseyim sizlere biraz.

Troya antik kenti tarihi. Troya tüm detayları ile burada yaşatılmaktadır. Homeros un ilyada destanı ndan referans alarak 1870 yılında troia yı bulmak için çıktığı yolda hedefi aslında priamos un efsanevi definesini bulmak olan schliemann birçok eseri tahrip ederek kentin alt kısmında olduğunu düşündüğü.

Ulusal mimari tasarım yarışması nda 150 den fazla proje arasından seçilen dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzelerinden biri olan troya müzesi 2018 troya yılı ekim ayında ziyarete. Troya müzesi binası yüksekliği troya antik kenti nin kazı öncesi yüksekliği ile eşit olacak şekilde tasarlanmıştır. Troia m ö 2600 yılında bir yangınla sona erer.

Troya kurulur m ö 2600 2450. Dokuz kez yakılıp yıkılan troya uzun arkeolojik geçmişi sayesinde sağlam bir kronoloji vermesi ile de ünlüdür. Efes ve milet antik kentleri gibi denize yakın olan truva antik kenti çanakkale boğazının güneyinde bir liman kenti olarak kurulmuştur.

Truva antik kenti unesco dünya kültür mirası listesi nde yer alır. Troya troya örenyeri. Mö 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan kent çanakkale il sınırları içinde yer almaktadır.

2920 yılında kurulan i. Truva antik kenti tarihi hakkında kısa bilgi. Ilios veya ilion olarak da anılan bu çok önemli antik kentin yeri ve kalıntıları karamenderes antik dönem ismi skamandros ve dümrek antik dönem ismi simois ırmaklarının vadileri arasındaki kalkerli bir platonun eteğinde ege denizi kıyısından 6 km.

Uzun uğraşları sonucu troya 1996 yılında tarihi milli park ilan edilmiş ve sonra da unesco dünya kül tür mirası listesine alınmış. Bunların yanında antik kenti dolaşan ziyaretçiler için yollar ve troya yı anlatan tabelalar yaptırmış böylece ziyaretçi sayısı beş binlerden yarım milyona çıkmış.

Troya Antik Kenti Kilsan Blog

Truva Antik Kenti Canakkale Gezilecek Yerler Yolcu360

Troya Antik Kenti Kultur Portali

Canakkale Troya Truva Antik Kenti Hakkinda Bilgi Nerede

Troya Antik Kenti Kultur Portali

Troya Antik Kenti Kilsan Blog

Truva Antik Kenti Canakkale Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Truva Antik Kenti Troya Truva Ati Canakkale Tanitim

Troia Truva Antik Kentine Genel Bir Bakis Antik Tarih

Leave a Reply