Kıbrıs Soli Antik Kenti

Soli pompeiopolis antik kenti mersin. Soli antik kenti.

Soli Antik Kenti Lefke Belediyesi

700 yıllarına kadar uzanmaktadır.

Kıbrıs soli antik kenti. Kıbrıs ta kurulan en önemli şehir kırallıklarından biri olan soli nin tarihçesi m ö. Lefke kasabası yakınlarında ve güzelyurt un güneybatısında yer alan kalıntılar günümüzde soli sahil bölgesinde bulunmaktadır ve tarihi çoğunlukla roma dönemine dayanmaktadır. Kentin adınının atina lı filozof solon a dayandığı söylenmektedir.

Soli pompeiopolis antik kenti mersin kent merkezinde mezitli ilçesinin viranşehir mahallesinde yer alıyor. Kıbrıs ta kurulan en önemli şehir krallıklarından biri olan soli nin tarihçesi mö. Soli lefke kıyılarında gemikonağı yakınlarında yer alan bir antik kenttir.

Neolitik helenistik ve roma dönemlerinden birçok medeniyetin izlerini taşıyan soli pompeiopolis antik kenti nin mö 700 yılında kıbrıs üzerinden anadolu ya geçen rodos korsanları tarafından kurulduğu düşünülüyor. Binyılın başlarında kurulduğu tahmin edilmektedir. Bu antik yerleşim kıbrıs ın on eski krallığından biridir ve tarihi mö 6.

700 yıllarına kadar uzanmaktadır. Lefke bölgesinde yer alan soli kuzey kıbrıs ta ziyaret edilebilecek antik çağ şehirlerinden bir tanesi. Soli antik kent güzelyurt lefke dokuz kıbrıs krallığı ndan birisine ev sahipliği yapan soli antik dönemde kurulmuştur.

Yüzyılda truva savaşlarından dönen devamını oku. Kıbrıs adasındaki on krallıktan biri olan soli nin ilk olarak m ö. Adanın kuzey batı sahilinde gemikonağı nın 1 5 km batısında aşağı bağlıköy sınırları içinde yer alır.

Yapılan araştırmalarda şehrin uzunca. Kıbrıs tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Soli Antik Kenti Lefke Belediyesi

Kibris Kktc Lefke Soli Antik Kenti

Soli Antik Kenti Visit North Cyprus

Soli Antik Kenti Lefke Belediyesi

Soli Antik Kenti

Soli Antik Kenti Lefke Belediyesi

Soli Harabeleri Tatil Kibris

Gunluk Rotalar Guzelyurt Lefke Soli Antik Kenti

Soli Antik Kent Guzelyurt Lefke Kibris Ortam

Leave a Reply