Efes Antik Kenti Rehber Anlatımı

üç farklı dinin ortak nekropolü. Mezopotamya nın efes i dara antik kenti hakkında herşey.

Efes Antik Kenti Gezi Rehberi Cesur Gezgin

Bir önceki yazımızda bu yaz tatilinin bir kısmını izmir i keşfe ayırdığımızı söylemiştim.

Efes antik kenti rehber anlatımı. Efes antik kenti yaz aylarında 08 00 19 00 saatleri arasında kış aylarında 08 00 17 00 saatleri arasında haftanın her günü ziyarete açık. şirince köyü gezisi ile birlikte ünlü efes antik kenti ni de ziyaret ettik. Hatta efes ismi bile şehre grekler tarafından verilmemiş.

Cengiz içten hocanın anlatıyla selçuk efes tarihi efes antik kent. Turkish traveler türk gezgin kanalıma hoş geldiniz. 6000 senelerine uzanan ve helenistik döneminden bizans beylikler ve osmanlı dönemlerine kadar aktif yerleşim yeri olarak da kullanılmıştır.

Tuvaletleri geçtiğiniz gibi antik tiyatroya giden iki tarafı ağaçlı yolun sol tarafında yer alan bilgilendirme tabelaları ile dönemlere ayrılmış olarak efes in tarihsel anlatımı yapılıyor. Yüzyıl arası helenistik efes. Efes e seyahatiniz sırasında sadece 8 km uzaklıkta bulunan ve ege nin en güzel köyü olarak adlandırılan şirince ye de uğrayabilir meşhur köy gözlemesinden yiyebilirsiniz.

Efes antik kenti her ne kadar bir grek kenti olarak bilinse de ilk kuruluşu ve kurucuları tam olarak grek değil. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Efesi hiç böyle görmediniz.

Efes antik kenti gezi rehberi izmir. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Tarihin beşiği izmir efes antik kentindeyiz.

Rehber eşliğinde ülkemizin tarihi güzelliklerinden birini d. Süryaniler zerdüştler ve türk kümbetleri dara mardin nusaybin e bağlı bir köy ama köyün içinde izmir deki efes antik kenti kadar paha biçilemez mezopotamya kültürüne ait kadim bir kent bulunuyor. 19 ekim 2018 15 ağustos 2019 blue green 4 yorum.

Türkiye nin en önemli turistlik yerleri arasında yer alan efes antik kenti içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashabı kehf gibi yapıları bulunduran olağan üstü bir eserdir kuruluşu m ö. Bin yıl sonu mö 334 arası tarih öncesi efes. 1000 li yıllarda arzawa bölge krallığı zamanında başkent olarak kullanılmış.

Aynı zamanda unesco dünya mirasları listesin. 8 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen efes dünyanın 7 harikası ndan biri.

Efes Antik Kent Gezi Rehberi Efes Gezi Programini Yaptin Mi Pegasus

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Essiz Hazine Kucuk Dunya Gezi Rehberi

Efes Antik Kenti Rehberli Anlatim Youtube Seyahat Seyahat Rehberi Turizm

Efes Antik Kenti Rehberli Anlatim Youtube

Efes Antik Kenti Ve Cevresi Tur Rehberligi Hizmetleri Ephesus Travel Guide

Mukemmel Efes Antik Kenti Selcuk Turkiye Tripadvisor

Rehberli Efes Antik Kenti Izmir Istanbul Tour Guide

Rehberli Efes Antik Kenti Izmir Istanbul Tour Guide

Leave a Reply