Dünyanın 7 Harikası Petra Antik Kenti

önceki makale rodos heykeli. Milattan önce 400 de inşa edilen bu şehir 1800 lü yıllara kadar batı dünyası tarafından bilinmiyordu.

Dunyanin Yeni 7 Harikasi

1 7 petra antik kenti ürdün dünyanın yeni yedi harikası petra.

Dünyanın 7 harikası petra antik kenti. Cvd korona salgını nedeniyle turizmin büyük kayba uğradığı ürdün de nebatilerin başkenti petra antik kenti 1000 yıl unutulmuş ama sonunda 2007 de dünyanın. Petra antik kentinde tiyatro tapınak ev gibi yapılar kireç taşına oyularak yapılmıştır. Mö 400 yılında nebatilerin kontrolüne geçen bölge ticaret ve kervan yollarına yakın.

Kum taşından oluşan kaya bloklarına oyulmuş tapınaklar amfi tiyatro mezarlar ve rölyeflerden oluşan yapı yaklaşık 100 kilometre kare alana yayılmaktadır. Antik dönemin yedi harikası adıyla da bilinen dünyanın 7 harikası kavramı mö 5. Yüzyılda tarihçi herodot tarafından ortaya atılmıştır.

Ana sayfa dünyanın yeni yedi harikası petra antik kenti. Osmanlı zamanında da bu vadiye gayr ı müslimlerin girmesi yasaktı. Dünyanın yeni 7 harikası 2007 yılında internet üzerinden 100 milyondan fazla insanın katıldığı bir oylama sonucunda ortaya çıktı.

Petra antik kenti isminin anlamına yakışan bir şekilde petra yunanca taş anlamında güney ürdün kumtaşı kayalıklarına nebati imparatorluğutarafından mö 400 ile ms 106 yıllarında inşa edilmiş ve yeniden keşfedilmesi 1800 lü yıllarda gerçekleşmiş kayıp antik şehirdir. Isviçre merkezli new7wonders etkinliği sayesinde artık yepyeni bir dünya harikaları listemiz var. Telif hakkı ihlali olduğunu düşündüğünüz sayfalarımızı bize mail olarak bildiriniz.

Petra antik kenti hakkında 11 bilgi 08 02 2016 görenleri kendine hayran bırakan kayalara oyulmuş yapılarıyla dikkat çeken ve binlerce yıllık bir geçmişe ev sahipliği yapan bu antik kent mutlaka görülmesi gereken yerlerden. önceki dünyanın yedi harikası listesinden sadece keops piramidi ayakta kalırken yeni harikaların hepsi zamana meydan okumaya devam ediyor. Dünyanın yeni 7 harikası ndan biri olan petra antik şehri ni gün içinde değişen tonlarıyla görmek mum ışıklarıyla aydınlatılmış bedevi çadırlarında otantik çöl.

7 petra ürdün ürdün ün lut gölü ile akabe körfezi arasındaki topraklar üzerinde yaklaşık 100 kilometrekarelik alana sahip petra antik kenti. Hadi dünyanın yeni 7 harikasına bakalım. Bu sitedeki bilgiler ve dokümanlar bilgi vermek amaçlıdır.

Sonraki makale çin seddi. El hazne ve roma döneminde yapılan amfitiyatro en bilinen yapılardır. Dünyanın varlığını halen koruyan yedinci harikası.

Heredot un yazıya dökemediği bu fikri 300 yıl sonra sidon lu antipatros un dünya nın yedi harikası üzerine περὶ τῶν ἑπτὰ θεαμάτων adlı eseri sayesinde günümüzde kabul ettiğimiz halini. Kumtaşından oluşan kaya bloklarına oyulmuş tapınaklar amfi tiyatro mezarlar ve rölyeflerden oluşmaktadır.

Dunyanin Yeni 7 Harikasini Gormenin Tam Zamani Blog

Dunyanin Yeni Yedi Harikasi Tarihi Olaylar

Dunyanin Yeni 7 Harikasini Biliyor Muyuz Galeri Fikriyat Gazetesi

Dunyanin Yedi Harikasi Ndan Bir Tanesi Petra Antik Kenti Mynet Seyahat

Dunyanin Yeni 7 Harikasi Edumag

Dunyanin Yedi Harikasi Ndan Bir Tanesi Petra Antik Kenti Mynet Seyahat

Azgezmis Dunyanin Yeni Yedi Harikasi

Dunyanin Yedi Harikasi Ni Biliyor Musunuz Neyimiz Meshur

Dunyanin Yeni Yedi Harikasi Dunyanin Yeni 7 Harikasi Tarihi

Leave a Reply