Aspendos Antik Kenti

Aspendos tiyatrosu tüm dünyadaki en iyi korunmuş roma tiyatrosu hatta en iyi korunmuş antik tiyatrodur. Aspendos veya belkıs antalya ili serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan antik tiyatrosuyla meşhur bir antik kentimizdir.

Aspendos Antik Kenti Ne Nasil Gidilir Hellovillam

Aspendos antik kenti antalya nın serik ilçesinde yer alan belkıs köyünde yer almaktadır.

Aspendos antik kenti. Aspendos antik kenti antalya ilinin serik ilçesindeki belkıs köyü nde bulunan ve muhteşem antik tiyatrosu ile dünyaca ünlü tarihi bir yer. Da marcus aurelius 161 180 döneminde inşa edilmiştir. Aspendos antik kenti mükemmel bir akustiğe sahiptir.

Antalya nın serik ilçesinin belkıs köyünde bulunan aspendos günümüzde bulunan en değerli tarihi yapılardan biridir. Zamanında adına para bastırılan şehir ticaret yolu üzerinde bulunduğu için stratejik olarak önemli bir konuma sahip. Aspendos antik kenti kazı çalışmaları.

Bu tarihi yapının mimarı olan zenon antalya iline oldukça değerli bir. Aspendos projesi nin antik kentteki kazı çalışmaları hacettepe üniversitesi nden doç. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir.

Aspendos antik kenti hakkında bilgi edinmek için mutlaka incelenmesi gereken bir yapı varsa o da aspendos un ünlü antik tiyatrosudur. Agora tiyatro stadyum hamam ve dükkan gibi bölümlerden oluşmaktadır. Aspendos antik kenti nerededir.

şehrin kuruluşunun i. 2014 yılında bakanlar kurulu kararlı kazı haline gelen aspendos kazısı. Aspendos antik kenti antalya şehrinin serik ilçesi içinde yer alan belkıs köyünde bulunmaktadır.

Genel görünümü yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki kuzey güney konumlu kemerli köprünün her iki ucundaki su basınç kuleleri oluşturur. Ilk ismi bastığı sikkeler üzerinde de görüleceği gibi esivediiys tir. Genel yapısının yanı sıra iki bölümden oluşmakta ve.

Aspendos antik kenti antalya. Zira aspendos antik dünyanın en iyi atlarını yetiştirmekle ünlüydü. Veli köse başkanlığında kültür ve turizm bakanlığı kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğü nün sağladığı izin ve fonlarla gerçekleşiyor.

Yazılı kaynaklarda bu yapı için aspendos antik kenti veya aspendos tiyatrosu ifadeleri kullanıldığı için biz yazımızda her ikisine de yer verdik. Aspendos suyolu sistemi antik suyollarının günümüze dek koruna gelmiş en iyi örneklerinden biridir. Iki tepe üzerine kurulu aspendos un tiyatrosu küçük tepenin doğu yamacına yaslanmıştır.

Bu günkü aspendos sözcüğünün oluşumu persçe at ve kutsal yer anlamına gelen aspa at spanta sözcüklerinden türediği belirtilir. Dünyanın en eski ve en iyi korunmuş açık hava tiyatrosu olma özelliği taşıyan bu yapı yaklaşık 15 bin izleyici kapasiteli olup şehrin roma imparatorluğu tarafından yönetildiği zamanlarda inşa ettirilmiştir. Her yıl yüzbinlerce hem yerli hem de yabancı turist tarafından ziyaret edilen antik kentin belli başlı bölümlerinde tiyatro ve konser gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

Serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda köprüçayı nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde m ö.

Aspendos Kultur Portali

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi Antalya Gezilecek Yerler Yolcu360 Aspendos Antik Kenti Antalya

Az Cok Ekoloji Kultur Sanat Gezi Kitap Rehber Hastane Hastane Randevu Adliyeler

Aspendos Vikipedi

Muhendislik Harikasi Aspendos Asirlara Meydan Okuyor

Aspendos Nerede Hangi Ildedir Aspendos Tiyatrosuna Nasil Gidilir Tatil Seyahat Haberleri

Aspendos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Aspendos Antik Tiyatrosu Nerede

Aspendos Antik Kenti Tarihi Villacentam Com

Leave a Reply