Antiphellos Antik Kenti Nerede

Kaş gezinize isinda dan sonra phellos antik kenti ni veantiphellos antik kenti ni de dahil edebilirsiniz. Kaş ta buluşmuş olan iki dilli bir yazıttan kaş ın altındaki kentin antiphellos olduğu kesin olarak anlaşılmıştır.

Kas Antiphellos Antik Kenti

Antiphellos antik kenti harita enlem boylam 36 199948 29 634900 kaş ın üzerine kurulu olduğu antiphellos kenti likya medeniyeti nin önemli liman kentlerinden biri.

Antiphellos antik kenti nerede. Gömbe de komba antik kenti buradan 13 km uzaklıkta sütleğen yakınındaki meryemlik te nisa antik kenti vardır. Burada bulunan küçük goller de doğanın büyüleyici parçalarıdır. Burada da mezarlar agora ve tiyatro kalıntıları izlenebilir.

Antiphellos antik kenti nerede. Kaş civarında yapılan kazılarda elde edilen iki dilde yazılmış olan kaynakta kaş ilçesinin eski isminin antiphellos olduğu net olarak anlaşılmıştır. Her gün ziyaret edilebilir.

Antiphellos antik kenti nerede ve nasıl gidilir. Ziyaret gün ve saat kısıtlaması yoktur. Kaş merkezden batıya doğru kaş limanı nı geçip çukurbağ yarımadası na doğru necipbey caddesi üzerinden ilerleyin.

çukurbağ köyüne yakın phellos antik kentinin limanı olarak kurulmuş ama zaman içinde sedir ağacı ticareti ile zengin bir kent haline gelerek phellos tan ayrılmış. Antiphellos antik kenti antalya nın ilçesi olan kaş a likya döneminde verilen isimdir birtakım farklı kaynaklarda bu isim nisa veya meryemlik olarak da geçmektedir. Antik kentler 32 backpacking 5.

Antiphellos antik kenti nin gelişip zenginleştiği dönemlerde isinda halkı antiphellos a yerleşerek bu bölgeyi terk etmiştir. Antiphellos antik kenti ziyaret saatleri. Kaş a inen virajlardan ayrılan patika ile de yürüyerek ulaşım sağlanması mümkündür.

Buraya varınca antiphellos tan geriye kalan en belirgin iyi korunmuş yapıyla karşılaşacaksınız. Kasaba yakınında da kandyba antik kenti yer almıştır. Ancak kaş ın daha eski ismi habesos dur.

Kaş ın likya dönemindeki isimlerinden biridir. Antiphellos dünden bugüne antalya ii. Site içi arama yapın.

Isinda antik kenti nin tarihinden bilinenler bu kadar. Kaş merkezden eski devlet hastanesine doğru giderken eski devlet hastanesini geçince hemen sağ taraftadır. Cilt antalya il kültür ve turizm müdürlüğü 2012.

Bu nedenle tiyatroyu tarif edelim. Antiphellos antalya nın kaş ilçesinde antik kent ve kaş ın likya dönemindeki isimlerinden biri. Bazı kaynaklarda nisa veya meryemlik olarak da geçer.

Antiphellos antik kenti kaş merkezde yer alır. Kaş ın antiphellos kuzeydoğusunda deniz seviyesinden yaklaşık 950 metre yükseklikte fellen yayla mevkiinde yer alan phellos antik kenti kalıntılarına demre kaş karayolu üzerindeki ağullu yerleşiminden çukurbağ yönüne devam edilerek ulaşılır. Antik kent kaş a dağılmış durumda ancak dediğimiz gibi tiyatrosu sağlam.

Kas Antiphellos Antik Kenti

Antiphellos Antik Kenti Rota Senin

Antiphellos Antik Kenti Antalya Kas Gezen1cift Farki Ile

Kas Antik Tiyatrosu Turkiye De Gezilecek Yerler

Antiphellos Kultur Portali

Antiphellos Kultur Portali

Kas Antiphellos Antik Kenti

Kas Antiphellos Antik Kenti

Antiphellos Antik Kenti Nerededir Ve Nasil Gidilir

Leave a Reply