Antik Appia Kenti

Ismini ise ana tanrıça nın kenti anlamına gelen arzawa krallığı nın bir kenti olan apasas tan aldığı düşünülür. Kentin batısında ve güney bölümünde de nekropolis bulunmaktadır.

Antik Perge Kenti Sehir Kule Antalya

Efsaneye göre kent ilk kez yunan mitolojisi nde adı geçen kadın savaşçılar olan amazonlar tarafından kurulmuştur.

Antik appia kenti. Aigai antik kentinde üç farklı bölgede nekropolis alanları yer almaktadır. Yüzyılda meydana gelen büyük depremin sonucunda şehir yerle bir olmakla kalmamış ortasında da büyük bir çukur oluşmuş ve bölgede bolca termal su açığa çıkmıştır. Hierapolis laodikeia tour vanaf us 440 00 hierapolis laodiekia tour vanaf us 396 43 turkije seven churches tour vanaf us 2 306 08 bekijk alle ervaringen in laodikeia antik kenti op tripadvisor.

Kentin en büyük nekropolisi gün dağı nın kuzeydoğu etekleri ile daha kuzeyde gryneion magnesia arasındaki antik yolun geçtiği vadinin kuzey yamaçlarında yer almaktadır. Deze tickets en tours in laodikeia antik kenti worden in meerdere talen aangeboden. Efes antik kenti izmir e bağlı selçuk ilçesinin 3 km kadar güney batısında yer alan köklü bir iyon kenti dir.

Hierapolis antik kenti nde son bahsedeceğim konu kleopatra havuzudur. Aizanoi antik kenti nin tiyatrosunda dikkat çeken ayrıntı kütahya nın çavdarhisar ilçesinde geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan aizanoi antik kenti ndeki tiyatroda yürütülen.

Insider Roma Dort Buyulu Sokagi Kesfedin Avrupa

Karallia Antik Kenti Pisidia Bolgesi Delphin Hotels Blog

Sagalassos Kent Konagi Nin Hava Fotografi Solda Bahsi Facebook

Via Appia Appian Way Rome Italy Road Trips

Sagalassos Antik Kenti Fotograf Mehmet Kartal Fotograf Arkeoloji Antika

Sillyon Sillion Syllion Trainapolis Antik Kenti Antalya Pamfilya Delphin Hotels Blog

Antik Perge Kentinin Anitsal Cesmesi Suya Kavusuyor Sehir Antalya Kule

Pompeii Ancient City Pompei Antik Kenti Pompeii Italya Seyahati Sehir

Pisidia

Leave a Reply