Antalyada Perge Antik

Perge werd als parha al genoemd in hettitische bronnen die het net. Zamanında pamfilya bölgesi ne başkentlik yapması bu şehri daha özel yapıyor.

Walking Through Perge Perge Antik Kenti Antalya Resmi Tripadvisor

Antalya nın aksu ilçesinde bulunan perge antik kenti roma kentleri içerisinde planlamaya dayalı kent modeli ile anadolu da bulunan en düzenli antik kenttir.

Antalyada perge antik. Antalya perge antik kenti mimarisi ve yapıları. Perge antik kenti nde tiyatro güney hamamı agora ve macellum kestros çeşmesi sütunlu ana cadde gibi yapıların kazı çalışmaları tamamlanmış ve ziyaretçilere açılmıştır. Perge antik kenti helenistik dönem boyunca eski dünya içerisindeki en zengin ve güzel şehirler arasındaydı.

Troya efes ve bergama antik kenti kadar ilgi görmeyi hakkedecek kadar büyük ve görkemli. Geri perge antik kenti. Arkeolojik kazılar halen devam eden kent unesco dünya mirası geçici listesi nde yerini aldı.

Mimarisi yanında mermer heykeltıraşlığıyla da ünlüdür. Mimarisi yanında mermer heykeltıraşlığıyla da ünlüdür. Yurt dışına kaçırılan ve çalışmalar sonucu türkiye ye getirilen yorgun herakles heykeli ve herakles lahti ile anılan kent çok sayıda heykel ve sanat eserinin bulunduğu önemli ören yerleri arasında.

43 yılında pamfilya bölgesi kilikya ya bağlanmış perge ise bu dönemde hristiyanlık dini için önemli bir yere gelmiştir. Bu dönemde de perge de birçok mimari yapı yapılmıştır ve stadyum tiyatro agora hamamlar bu döneme aittir. De stad bracht meerdere wetenschappers en filosofen voort waaronder apollonius van perga.

Ihtişamlı tiyatrosu ve sütunları ile antalya nın en meşhur antik kentlerinden biri olan parha yı kesinlikle görmelisiniz. Doğusundaki aksu sınırları içinde yer alan perge sadece bölgenin değil tüm anadolu nun en düzenli roma dönemi kentlerinden biridir. Antalya şehir merkezinde bulunan perge antik kenti ise tarihi görkemli sütunları ve halen devam eden kazılarıyla meraklıların bir nefeste gezeceği antik kentler arasında.

Yüzyıllar önce önemli filozoflara ev sahipliği yapmış ve tüm anadolu nun en düzenli roma kenti özelliğini taşıyan perge antik kent i mimarisi ve heykeltraşları ile de oldukça ünlüdür. πέργη was een oude griekse stad in pamphylië zo n 15 kilometer ten oosten van het huidige antalya perge was een van de grootste en rijkste steden uit de oudheid en werd vooral geroemd voor haar tempel van artemis. Antalya müzesi nin perge tiyatrosu salonu perge tiyatrosunda yapılan arkeolojik kazılar sonucunda sahne binasında bulunan.

şehre giden yol üzerinde ilk karşılaşılan yapı yunan roma tipinde inşa edilmiş anıtsal tiyatro binasıdır. Doğusundaki aksu sınırları içinde yer almaktadır. Antalya şehir merkezinin 17 km.

Perge antik kenti antalya şehir merkezine sadece 18 km uzaklıkta aksu ilçesi sınırları içinde bulunan bir zamanlar pamfilya bölgesine başkentlik yapmış bir antik kent. 3 bin yılına dayanan ve pamfilya bölgesine bir dönem başkentlik yapan aksu ilçesindeki perge antik kenti yuvarlak kuleleri ender rastlanan sütunlu caddeleri stadyum ve tiyatrosu ile olağan üstü bir. Perge antik kenti antalya ilinin tarihi eserleri arasında bulunan önemli noktalardan.

Kent antalya şehir merkezinin 17 km. Antalya aksu sınırları içerisinde yer alan kent günümüze dek en iyi korunmuş görülmeye değer antik kentlerimizden biridir. 5 perge antik kenti.

Antalya Da Mutlaka Gormeniz Gereken Antik Kent Perge Antik Kenti Antalya Cityzone

Ahmet Derya Varilci Perge Antik Kenti Antalya Izlenimleri Ii

Antalya Perge Antik Kenti Antbilgi

Perge Antik Kenti Aksu Antalya Antalya Da Yapilacak Seyler

Perge Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Perge Antik Kenti Gezimanya

Perge Antik Kenti Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Perge Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Perge Antik Kenti

Leave a Reply