Antalya Side Antik Kent

Yüzyılda yarımadaya gelen yunanlılar burada bir koloni kurar. Side antik tiyatrosu na müzekart ile girebiliyorsunuz.

Side Antik Kenti Kultur Portali

Yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur.

Antalya side antik kent. Oldukça iyi korunmuş tiyatrosu gerek sahnesi gerekse en üst basamağından sunduğu antik şehir manzarasıyla dikkatimizi çekiyor. 7 side antik kenti. Antik kentte ilk kazı çalışması gazi mustafa kemal atatürk ün ilk avrupa ya gönderdiği arkeologlardan ordinaryüs prof dr.

Güneybatısında bulunan 350 400 m. Uzunluğunda ve 400 m. Mö 138 yılında suriye tahtına oturan sonraları ise sidetes lakabını alan antiokhos vii nin gençliğinde öğrenim görmesi için side ye gönderilmesi kentin do.

Antalya xanthos antik kenti tiklayin antalya side antik kenti. Side her ne kadar antik kent olarak anılsa da günümüzde modern şehir yapılarıyla iç içe girmiş bir yer. Manavgat antalya türkiye de efes antik kent ten sonra 2 nci kazı çalışması yapılan antalya side antik kent te arkeologlar antik kentte kazıların 4 asır daha sürebileceğini söylüyor.

Doğusunda manavgat ın 7 km. Manavgat ilçesinde konumlanan side antik kenti pamfilya bölgesinin en önemli liman kentiydi. Yüzyılda tüm pamfilya ile birlikte lidya krallığı nın egemenliğine girmiş lidya krallığı.

Roman tiyatrosu sütunlu caddeler anıtsal çeşme ve tyche tapınağı oldukça iyi korunan antik kentteki etkileyici yapılardan. Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 km. Eninde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

Arif müfid mansel tarafından 1947 yılında başlar. Antik side şehri antalya nın 75 km. Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 kilometre doğusunda manavgat ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350 400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Doğusunda manavgat ilçesi nin güneybatısında 1 000 m. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan kent büyük iskender zamanında helenistik kültürle tanışmış.

Merkez çarşısı denizi pazarı. özellikle tarihin içinde yaşamak istiyorsanız side tam size göre. Genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

Kelime manası nar olan side yunanca değildir. Side antik kent girişindeki çeşme ve kapı side tiyatrosu. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Ben selçuk solmaz 3 günlük tatilimi antalya da geçirdim ve bu tatil süresince çok güzel video lar hazırladım manavgat side de bulunan antik kenti gezdim si.

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Side Antik Kenti Kultur Portali

Side Antik Kenti Arkeogezgin

Apollon Tapinagi Ve Side Antik Kenti Sessiz Seyahat Haberleri

Side Antik Kent Picture Of Side Manavgat Tripadvisor

Side Antik Kent Side Antik Kenti Resmi Tripadvisor

The 10 Closest Hotels To Side Antik Kenti Tripadvisor Find Hotels Near Side Antik Kenti

Side Antik Kenti Kultur Portali

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Leave a Reply