Ani Antik Kenti Hakkında Kısa Bilgi

çin den venedik e 6400km uzanan dünyanın en önemli ticaret yolu olan ipekyolu nun üzerinde anadolu platosunun giriş kapısında 10. Yüzyıla ait bazı islam mimarisi eserlerini de barındırır.

Ani Harabeleri Hakkinda Bilgi Rehberi Skyscanner Haberler

Kars a 48 kilometre uzaklıkta türkiye ermenistan sınırına yakın arpaçay nehri kenarında bulunan kent ermeni bagratuni.

Ani antik kenti hakkında kısa bilgi. 1239 yılındaki moğol işgalinden sonra ani bir ticaret merkezi olarak önemini kaybeder. Roma imparatorluğu devrinde en parlak dönemini yaşamıştır. Ani harabeleri kars ın ermenistan sınırına yakın bir bölgesinde bulunmaktadır.

Antik tiyatro nun karşısında geleneksel restoranlarda yemek yiyebilir ve hediyelik eşya dükkanlarından bir şeyler satın alabilirsiniz. 1001 kilise şehri olarak da anılan ani de bugüne kadar 40 kilise şapel ve anıt mezar tespit edildi. Abnicum kars şehrinin güneydoğusunda ve arpaçay boyunda bulunan ören yeri.

Ani 1045 yılında hisarı güçlendiren bizanslıların eline düşer. Ocaklı köyü nde arpaçayı boyu üzerindedir. Yüzyıllarda birkaç kez el değiştirir.

Arpaçayı aras nehri nin bir koludur ve ani kenti işte bu kolun anadolu tarafında bulunmaktadır. Yüzyılda ermeniler tarafından inşaa edilen ani anadolu nun en zengin en büyük ve etkileyici kenti olarak tarihe geçmiş. Yüzyıllardır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ve birçok savaşa tanıklık eden ani bir zamanlar bölgenin önemli bir merkeziydi.

2012 de unesco tarafından dünya mirası geçici listesi ne dahil edilen ani 2016 da ise dünya. Ani kenti nde bugüne kadar yaklaşık yirmi dört farklı uygarlık hüküm sürmüştür. Afrodisias antik kenti nerede afrodisias tarihi hakkında bilgi afrodisias ile ilgili bilgiler denizli nin güney batısında babadağ ın güney yamacında karacasu ilçe merkezinin 12 km doğusundaki geyre köyü yakınlarında kurulu eski bir yunan kenti.

1064 te alp arslan komutası altındaki selçuklularca fethedilir. Kars tan 42km uzaklıkta ocaklı köyü nde yer alan ani tarihi kenti gerçek bir tarihi hazine. 961 1045 yılları arasında pakraduni hanedanlığı ndan ermeni hükümdarlarının başkenti olmuştur.

Bu konuyla ilgili olarak pergamon antik kenti hakkında bilgi başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Kars In Gizemli Sehri Ani Antik Kenti Turktoyu Turk Dunyasini Kesfet

Kars Ta Turistlerin Gozdesi Ani Tarihi Kenti Kars Gezilecek Yerler Ntv

Ani Harabeleri Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Ani Harabeleri Ve Tarihi Gecmisi Ani Antik Kenti Nerede Unesco Kars

Ani Harabeleri Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Ani Antik Kent Vikipedi

Dogunun Unutulmus Imparatorluk Merkezi Ani Antik Kenti Kars

Kars Ani Kalesi Hakkinda Yolcu360 Com Arac Kirala Kesfet

Ani Harabeleri Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Leave a Reply