Anemurium Antik Kentinde Denize Girilir Mi

Anemurion antik kentinde kendimi iyi hissederim gerek kuruluş yerinin anadolu nun akdeniz de güney ucu olması ve milattan önce gelenlerin bu noktayı çekmesi aklımı meşgul eder. Anemurium antik kenti anamur ilçe merkezi nin 6 km.

Bu Yaz Tatilinizi Anamur Da Yapmaniz Icin 10 Sebep Onedio Com

Anemurium antik kenti nerede.

Anemurium antik kentinde denize girilir mi. Mersin in anamur ilçesindeki anemurium antik kenti nde yürütülen kazı çalışmalarının 1 yıla çıkarıldığı bildirildi anemurium antik kenti nde yürütülen kazı. Anemurium antik kenti yerleşimin antik çağlara kadar dayandığı mersin in anamur ilçesinde bulunan antik kenttir. Antik dönemde anemurium olarak anılmaktadır.

James russel başkanlığında kazı ve restorasyon. Anemurium antik kenti 19 uncu yüzyılda ingiliz donanmasından albay francis beaufor un bu kıyılarda yaptığı keşif gezisiyle tanınmıştır. Anemurium antik kenti mersin anamur ilçesinde bulunmaktadır.

164 yorum makale ve 302 resme bakın. Buraya yerleşim çok eski çağlara dayanmaktadır. Kilikya bölgesinin en iyi korunmuş antik kentlerinden olan ören yeri.

Anemurium antik kenti mersin ilinin anamur ilçesine bağlı ören beldesinde yer almaktadır. Antik çağlarda anemurium olarak anılan anamur un tarihteki adıdır. Anemurium da ilk yerleşimin ne zaman başladığı bilinmemekle birlikte kazı sonuçlarına göre i ö.

Harabelerin arasından 400 500 m. Anemurium da göz alıcı yapılar arasında surlar 3 hamam 60 metre genişliğinde tamamlanamamış tiyatro ve 900 kişilik oturma yeri bulunan odeon konser salonu yer alıyor. 4 yüzyılda var olduğu söylenebilmektedir.

Anemurium antik kenti anamur. Anemurium da arazi limandan başlayarak aşağıdan yukarıya hafif bir eğimle yükseliyor surlar limanı yarım ada şeklinde çevreliyor. Kilometresinden sonra deniz tarafındaki 2 kilometrelik yoldan giderek antik kente ulaşabilirsiniz.

Burası ilçenin önemli bir antik kentidir. 1960 lı yıllarda toronto üniversitesi nden elisabeth alföldi tarafından başlatılan yüzey araştırmaları daha sonra kanada british colombia üniversitesi nden prof. Anemurium antik kenti anamur.

Kentin en dikkat çekici yapıları kentin surlarıdır. Anemurium kentini yukarı ve aşağı anamurium şeklinde ele almak mümkündür. Kentin ne zaman kurulduğuna dair herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı gibi roma imparatorluk çağı öncesine giden kalıntılara da.

Tarihin içinden yürüyerek denize ulaşıyorsunuz. Anamur gazipaşa kara yolunun 4. Anemurium antik kenti nasıl gidilir.

Latin kökenli olan anemurium adı rüzgarlı burun anlamına gelmektedir.

Anemurium Antik Kenti Kultur Portali

Anamurium Antik Kenti Dalgalara Kurban Gidiyor Son Dakika Guncel Haberler

Fotoskobik Gezen Ceken Yazan

Anemurium Antik Kenti Kultur Portali

Denize El Degmemis Yerlerde Girmek Anemurium Antik Kenti Anamur Turkiye Tripadvisor

Anemurium Antik Kenti Kultur Portali

Anemurium Antik Kenti Ve Deniz Early Christian Outdoor Beach

Anamur Antik Kent Tarihi Mersinde Anamur Da Gezilecek Yerler Nereler Mersin

Anemurium Sahil 2 Anemurium Antik Kenti Anamur Resmi Tripadvisor

Leave a Reply