Anavarza Antik Kent

Kilikya bölgesinde bulunan antik bir kent özelliği taşımakta ve aynı zamanda kilikya ovasının önemli merkezleri arasında yer almaktadır. Anavarza kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan sınırları içerisinde kilikya bölgesinde bulunan antik kent.

Anavarza Antik Kenti Nin Zafer Taki Ziyaretcilerini Bekliyor Seyahat Haberleri

Anavarza antik kenti adana nın kozan ilçesinde bulunan anavarza antik kenti büyük bir tarihe sahip olsa da günümüze sadece kalesi surları ve birkaç kalıntısı günümüze kadar gelebilmiştir.

Anavarza antik kent. Anavarza antik kenti kalıntıları bu değerli antik kent içerisinde m ö ve m s yılları barındıran birçok kalıntıya sahiptir. Anavarza antik kenti adana daki kadirli ceyhan ve kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde kozan ilçesinde yer alan etkileyici bir ören yeri ve antik kent adana nın yaklaşık 70 km kuzeydoğusunda konumlanan bu kilikya şehri tarih süresince anazarba ayn zarba ve anazarbus gibi farklı isimlerle de anıldı. Kilikya ovasının önemli merkezlerinden olan anavarza nın antik kaynaklarda adı anazarbos anazarba aynızarba veya anazarbus olarak geçer.

Aracımız dilek kaya köyüne doğru girerken karşıdan yükselen anavarza kalesi adeta bizi hoş geldin der gibi karşılıyordu. Kaynaklarda anavarza kalesi diye de geçen bu yapı. Kentte bulunan anavarza kalesi çukurova daki büyüleyici oluşumların başında bulunan 200 metrelik bir kaya üzerinde yer.

Bunlardan biri de adana da bulunan anavarza antik kenti dir. Tiyatrolar su kemerleri hamamlar mozaik yapılar kiliseler kuleler surlar ve kalelerden oluşan 143 dönümlük bir alana yayılmış olan bir antik kenttir. Kentte adana müzesi başkanlığı halen kazı çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

çevresi mesire yeri olarak kullanılır. Anavarza antik kenti 4. Anavarza antik kenti son olarak 1375 senesinde memlukler tarafından kontrol altına alınmıştır.

ülkemizde yer alan farklı medeniyetlerin kalıntılarına ve tarihi eserlerine sitemizde zaman zaman yer veriyoruz. Yüzyılda nüfusu 100 bine kadar çıkmış bir şehir olan anavarza da bulunan anıtsal kapıdan başlayan 34 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğundaki çift şeritli sütunlu yol bugüne kadar açığa çıkarılan antik dünyanın ilk ve en büyük ana caddesi olma özelliği taşıyor. Anavarza antik kenti ni ziyaret etmiş veya bu bölgenin yerlisi iseniz aşağıdaki yorum alanında edindiğiniz gözlemleri paylaşarak kamp sever gezginlerimize yardımcı olabilirsiniz.

Anavarza antik kentinin yanı başında anavarza kalesinin en üst yüksekliğindeki kale burçlarından çektiğim video antik kentin tamamının gören bir yer panaromı. Memlukların himayesinde sonra bu kentte herhangi büyük ölçekli bir yerleşim olayları gerçekleşmemiştir. Anavarza antik kenti adana.

Anavarza antik kenti adana nın yaklaşık 70 kilometre kuzeydoğusunda kozan ilçesine bağlı dilekkaya köyü sınırları içerisinde yer alan bir antik kenttir. Kozan sınırları içerisinde yer. Ayrıca email protected adresine bu alanda çekilmiş kendi fotoğraflarınızı gönderip yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Turkiye Nin Ikinci Efes I Anavarza Antik Kent

Anavarza Kalesi Ve Antik Kenti Ve Adana Da Gezilecek Yerler

Anavarza Antik Kenti Ve Kalesi Adana Anavarza Antik Kenti Adana Nin Kozan Ilcesine Bagli Dilekkaya Koyu Ile Ic Ice Landmarks Natural Landmarks Mount Rushmore

Facebook

Adana Anavarza Antik Kenti Adana Comg Geziler Seyahat Rehberi Anitlar

Anavarza Antik Kenti Zafer Taki Nin Restorasyonu Tamamlandi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Anavarza Oren Yeri Kultur Portali

Anavarza Da Tarihe Yolculuk

Anavarza Antik Kenti Ile Tarihe Yolculuk

Leave a Reply