Aliağa Kyme Antik Kenti

Burasının lesbos ile birlikte sayıları otuza varan ve halen çoğu yok olmuş bulunan diğer kentlerin metropolis i olduğu söylenebilir. çağdaş türkiye de izmir ili aliağa ilçesi yakınlarında bulunan bir antik kenttir.

Kyme Limani Imar Plani Onaylandi

Kyme antik kenti izmir aliağa nın eski yerleşim alanlarından biri olan kyme antik kenti aiolis kentleri arasındaki en önemli ve en büyük yerleşim alanıdır.

Aliağa kyme antik kenti. Kyme antik kenti aliağa izmir kyme cyme cymi phrikonis olarak da adlandırılır. Aiolis in en büyük kentlerinden biri olan kyme den antik tarihçiler phrikonis veya phrikontis olarak da söz etmişlerdir. Yüzyıldan itibaren kentin gelişmesinde büyük rol oynamıştır.

Aliağa da kyme antik kenti sınırları içinde yapılması planlanan nemrut körfezi limanı imar planının çevre bakanlığınca onaylandığı açıklandı. Kyme antik kenti iki tepe üstünde kurulmuştur. Kentin ilk tanımları burayı 1429 30 ve 1446 da ziyaret eden ciriaco de pizzicolli d ancona tarafından yapılmıştır.

Günümüzde aliağa ilçesi sınırları içinde yer alan kentin sanayi ve ticaret alanındaki gelişmesinde konumun etkisi antik dönemde olduğu gibi bugün de etkilidir. Ilk olarak alay konusu olmuştur kyme. Kentin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte.

Coğrafyacı strabon kentin bir greek yunan kolonisi olarak kurulduğunu belirtmiştir. Kyme aliağa nın güney batısında günümüzde nemrut koyu denilen namura koyundadır. 12 aiol kenti arasında en büyüğü olan kyme kenti aliağa çakmaklı köyü yakınlarındadır.

Kyme antik kentinin limanı mö 8. 11 ağustos a kadar askıda kalacak olan plana göre işlemlerin tamamlanmasının ardından deniz doldurularak 18 841 30 metrekarelik iskele ve ro ro rampası. Bügün ağır sanyi tesisleri arasında kalmıştır.

Bu antik yerleşim alanı larissa antik kenti nin ele geçirilmesinden sonra kurulmuştur. Arkelojik sit alanı içinde kalan bölgede büyük ölçüde dolgu ve inşaatlar yapılacak. çünkü kyme halkı.

Daha önce palasgların yaşadığı kyme ye iö 1000 lerde orta ve kuzey yunanistan dan gelen eol aial ağzı konuşan göçmenler yerleşti. Nemrut körfezi nde yer alan kyme strabon a göre fricio locrico dan gelen kavim tarafından kurulmuştur. Aliağa kyme antik kenti adres aliağa izmir aiolis kentlerinin en iyisi ve en büyüğü kymê dir.

Kıyısında bulunduğu küçük körfeze bugün nemrut körfezi deniyor. Aliağa da kyme antik kenti sınırları içinde yapılması planlanan nemrut körfezi limanı imar planının çevre bakanlığınca onaylandığı açıklandı. Kuruluşundan 300 yıl sonra liman vergisi alınmaya başlanmıştır.

Aliağa da kyme antik kenti sınırları içinde yapılması planlanan nemrut körfezi limanı imar planı 13 temmuz dan itibaren 30 gün süreyle çevre ve şehircilik il müdürlüğü ilan panosunda askıya çıkarıldı. Söz konusu liman inşaatının imar planlarının 11 ağustos 2020 tarihine kadar bir ay boyunca askıda kalacağı da belirtildi.

Aliaga Kyme Antik Kenti Izmir Aliaga Tarihi Yerler Sehiralem Com

Kyme Diye Bir Yer Kalmayacak Kuzeyegehaber

Izmir Aliaga Kyme Antik Kenti Antika

Kyme Antik Kenti Bir Amazon Kenti

Kyme Antik Kenti Yok Olacak Ozgur Denizli

Aliaga Da Kyme Antik Kent Limani Yok Edilmek Uzere Arkeofili

Aliaga Kyme Antik Kenti Izmir Aliaga Tarihi Yerler Sehiralem Com

Yeni Antik Kent Kyme

Aliaga Kyme Antik Kenti Arkeoloji Turkiye Antika

Leave a Reply