Alanya Syedra Antik Kenti

Syedra antik kenti alanya merkez e 22 km uzaklıktaki seki köyü sınırları içerişinde bulunan syedra antik kenti günümüzde muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Yüzyılda bugünkü kargacı ve seki köylerinin sınır oluşturduğu bir tepede kurulmuş olan syedra antik kenti nin tarihi.

Syedra Sedre

If you book with tripadvisor you can cancel up to 24 hours before your tour starts for a full refund.

Alanya syedra antik kenti. See all 1 syedra antik kenti tours on tripadvisor. Alanya dağlık klikye ile pamfilya nın sınırında olunca syedra antik kenti de klikya sınırları içerisinde pamfilya sınırına oldukça yakın bir kent olarak değerlendirilebilir. Alanya aytap antik kenti havadan görünüş duration.

Als u via tripadvisor boekt kunt u tot 24 uur voor de aanvang van uw tour annuleren om een volledige restitutie te krijgen. Alanya turistik işletmeciler derneği nin katkılar sunduğu ve alanya kaymakamlığı nın çalışmalarını sürdürdüğü geçmişi tunç çağı na dayanan syedra antik kenti nin. Bekijk alle 1 tours van syedra antik kenti op tripadvisor.

Kilikya bölgesi nin batı sınırı olarak önemini koruyan kentin antik dönemdeki ismi olan syedreon adı ilk kez roma imparatoru tiberius ms 14 17 döneminde kentin kendi adına bastığı sikkelerde karşımıza çıkmaktadır. Syedra nın antik çağda pamphylia ve kilikia bölgelerinin birleştiği noktada yer almasıyla hem doğu batı ulaşımı hem de deniz bağlantısı açısından stratejik bir konuma sahip olması syedra antik kentinin ne kadar önemli bir liman şehri olduğunun yapılan kazı çalışmalarından çıkan mozaiklerden ve bölgede bulunan kalıntılardan anlaşılmaktadır. Selinus antik kenti su kemerleri konsolidasyon ve çevre düzenleme işi.

Alanya syedra antik kenti kalafat. Syedra antik kenti. We recommend booking syedra antik kenti tours ahead of time to secure your spot.

Alanya gazipaşa karayolunun yaklaşık 20 nci kilometresinde seki köyü sınırları içerisindedir. Orman ve su kaynakları nedeniyle oldukça zengindir ve konumu itibariyle de olabilecek saldırılara karşı oldukça güvenli bir araziyi işgal etmiştir. Adalet ve kalkınma partisi ak parti alanya ilçe başkanı mimar mustafa toklu ve yönetimi alanya seki mahallesinde bulunan syedra antik kenti nde incelemelerde bulunarak syedra nın bir an evvel restorasyonun çalışmalarının tamamlanıp turizme kazandırılacağını söyledi.

Yapılan kazılar syedra anti kentinin tarihinin i ö. Bu konum klikya bölgesinin bat sınırı olması nedeniyle kentin önemini arttırmıştır. We adviseren u om tours van syedra antik kenti van tevoren te boeken om uw plek vast te leggen.

Syedra antik kenti alanya gazipaşa yolu üstünde bulunan seki köyü nün üstündeki tepede kurulmuştur.

Syedra Antik Kenti Alanya 2020 All You Need To Know Before You Go With Photos Tripadvisor

Syedra Antik Kenti Bluesyemre

Syedra Antik Kenti Alanya 2020 All You Need To Know Before You Go With Photos Tripadvisor

Syedra Antik Kenti Arkeogezgin

Syedra Sedre

Wikiloc Picture Of Alanya Syedra Antik Kenti 3 6

Syedra Antik Kenti Alanya Antalya Neredekal Com

Wikiloc Picture Of Alanya Syedra Antik Kenti 5 6

Syedra Antik Kenti Alanya 2020 All You Need To Know Before You Go With Photos Tripadvisor

Leave a Reply