Alanya Antik Yerler

Antalya nın gazipaşa gündoğmuş ve manavgat ilçelerine aynı zamanda da konya ile karaman a sınır komşusudur. Syedra antik kenti alanya tarihten günümüze pek çok kalıntıya ev sahipliği yapan bir ilçemizdir.

Alanya Nin Tarihi Yerleri 27 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Alanya nın ilk iskânına dair kesin bir bilgi yoktur.

Alanya antik yerler. Her yıl milyonlarca kişi tarafından tatil bölgesi olarak ziyaret edilen antalya gezi listemizin içerisinde tarihi yerler müzeler eğlence yerleri ve mesire alanları gibi gezilecek bölgelere yer verdik. Alanya hangi şehirde alanya haritası alanya nasıl gidilir alanya nerede alanya. Yazısında ülkemizin en turistik yerlerinden antalya da gezilecek yerler konusunda detaylı bilgi ve fotoğraflar yer alıyor.

1935 yılında alanya yı ziyaret eden atatürk ise kente alanya adını vermiştir. Kentin tarihi isa dan önce 6. Antalya gezilecek yerler listesi en güzel 25 yer.

Toros dağları ile akdeniz in muhteşem maviliğinin arasında kurulmuş bir yerleşim bölgesidir. Antik çağda pamfilya ve klikya arasındaki bölgede yer alan alanya her iki kültürden de etkilenmiştir. Roma imparatoru trajanus doğu akdeniz de part seferinden dönerken hastalanarak geldiği bu kentte isa dan sonra 9 ağustos 117 de ölmüş ve külleri roma ya gönderilmiştir.

Alanya kuzeyi toros dağları güneyi ise akdeniz ile çevrili olan küçük bir yarımada üzerine kuruludur. Alanya antalya ili bölgesindeki 10 şehir manzaraları hakkında tripadvisor da paylaşılan yorum ve fotoğrafları görün. Allaaddin keykubat ın 1200 1237 kaleyi kuşatıp alması ile türkler in egemenliğine girmiş ve şehrin ismini alaiye olarak değiştirilmiştir.

Alanya nın 45 kilometre doğusunda küçük bir yarımadanın yamacında kurulu antik çağ kentidir. Antalya denince akla gelen ilk yerlerden biri olan alanya tüm dünyada tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlenmiş bir ilçedir. Alanya akdeniz bölgesi nde bulunan antalya iline bağlı şehir merkezinin doğusunda yer alan turizm ile ön plana çıkmış ilçelerin başında gelir.

Ayrıca alanya ilçesinde bulunan selçuklu tersanesi leartes antik kenti atatürk evi müzesi ve çimeniçi mağarası gibi tarihi ve doğal güzelliğe sahip bu yerleri de ziyaret edebilirsiniz. şehirdeki en önemli cadde ve meydanlar tarihi yapılar park ve bahçeler camiler çevrede yer alan en ünlü antik kentler. Bu dönemlerde alanya bazen kilikya bazen de pamfilya olarak bilinmektedir.

Alanya gezilecek yerler alanya plajları antik kentler. Antalya gezilecek yerler listemizde antalya nın en popüler ve en çok ziyaret edilen gezi noktalarını ele almaya çalıştık. Antik çağ da kilikya ve pamfilya arasındaki çizgide yer almıştır.

Anadolu selçuklu hükümdarlarından 1. Alanya turkuaz denizi ve altın rengi kumlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler vadediyor. Alanya bölgesindeki simgesel noktalar.

Tarihi Yerler

Alanya Nin Tarihi Yerleri 27 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Alanya Nin Tarihi Yerleri 27 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Alanya Nin Tarihi Yerleri Alanya

Antik Kentler Celia Homes

Alanya Da Gezilecek En Iyi 10 Yer Alanya Gezi Rehberi

Herkes Icin Alanya Alanya For All

Tarihi Yerler Celia Homes

Alanya Da Gezilecek Yerler Ve Seyahat Rehberi Obilet Com Blog

Leave a Reply