Aksaray Tarihi Ve Doğal Güzellikleri Fotoğraflar Nora Antik Kenti

Aksaray aksaray bölgesindeki 10 şehir manzaraları hakkında tripadvisor da paylaşılan yorum ve fotoğrafları görün. Aksaray gezinizde medreseyi gezeceğiniz yerlere dahil edebilirsiniz ulaşım açısından da kolaylık sunan medresenin ardından şehirde yeni yerler keşfetmeye devam edebilirsiniz belisırma köyü ndeki bahattin samanlığı kilisesi güvercinkayası nora antik kenti aksaray müzesi vegüzelyurt evleri sayfalarımızı inceleyip gezi listenize ekleyeceğiniz yeni yerler bulabilirsiniz.

Tarih Gun Yuzune Cikariliyor

19 ağustos 2017 19 31 arkeolojik haber.

Aksaray tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraflar nora antik kenti. Nora antik kenti hasan dağı nın eteklerindeki nora antik kenti helenistik dönemden kalma roma ve bizans döneminde yoğun kullanılan önemli askeri üslerinden biri. Güneyinde hasan dağı nın eteğinde kurulmuş olan antik nora kasabası stratejik mevkide önemli bir askeri merkezdir. Genel müdürlüğe ve işletme müdürlüklerine ait bilgi ve fotoğraflar.

Dünyanın en güzel vadilerinden biri olan ihlara vadisi nin içerisinde yer alan mistik kiliselere ve antik kentlere ev sahipliği yapan aksaray birbirinden etkileyici tarihi yerleriyle oldukça etkileyici bir gezi listesine sahip. Işte merak edenler için hazırladığımız aksaray tarihi yerler listemiz sizlerle. Antik kentte roma ve bizans döneminden kalma şehir kalıntılarına ulaşılmaktadır ve kent döneminde önemli bir askeri merkezdir.

Aksaray a 30 kilometre mesafedeki helvadere kasabası sınırları içerisinde kalan hasandağı nın eteğinde geniş bir alanda yer almaktadır. Nora merkez helvadere selime g yurt selime. Han antik kenti il merkezinin.

Aksaray il kültür müdürlüğü bünyesinde aksaray müze müdürlüğü başkanlığında nevşehir hacı bektaş veli üniversitesi nevü sanat tarihi bölümü öğretim üyesi doç. Aksaray bölgesindeki simgesel noktalar. Aksaray nora makissos antik kenti nde çalışmalar yeniden başlad.

Nora antik kenti nora antik kenti aksaray. Nora viranşehir antik kenti. Aksaray a ait tarihteki ilk izler mö 7.

Iliniz ilçeniz hatta köylerinizin doğal güzellikleri hakkında yazılar yazabilir turistik tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraflarınız ile paylaşabilirsiniz. Roma ve bizans dönemlerinde önemini koruyan kasabada bugün birçok kilise bulunmaktadır. Aksaray a 30 km mesafede bulunan antik kentin içinde ilk göze çarpanlar ise haç planlı kiliseler duvarlarını çevreleyen freskler ve küçük bir kale.

Aksaray da birbirinden güzel gezilecek yerler arasında muhteşem doğal güzelliği ile ihlara vadisi selçuklu mimarisinin mirası eğri minare bölgenin tarihi zenginliklerini yansıtan acemhöyük sümbüllü kilise güzelyurt evleri aksaray zinciriye medresesi aksaray müzesi ve nora antik kenti bulunur adını andığımız bu yerler hakkında bilgileri. Trakya nın doğal ve tarihi güzellikleri sizi bekliyor. Dolu dolu değerlendirilecek tatil rotası arayanlar trakya nın doğal tarihi ve arkeoloik güzelliklerini değerlendirebilirler.

Tolga uyar ın bilimsel danışmanlığındaki ekip nora antik kenti ndeki arkelolojik kazılar öncesinde araştırma haritalama ve mimari belgeleme çalışmalarını bitirdi.

Nora Antik Kenti Aksaray Merkez Aksaray Neredekal Com

Aksaray Gezilecek Yerler Dogal Guzellikler Muzeler Kiliseler Gezi Rehberi

Aksaray Daki Nora Antik Kenti Nde 30 Yil Sonra Calismalar Yeniden Basladi Keyif Haberleri

Ic Anadolu Nun Efes I Olmaya Aday Mokissos Antik Kenti Ayaga Kaldirilmayi Bekliyor

Aksaray Gezilecek Yerler Dogal Guzellikler Muzeler Kiliseler Gezi Rehberi

Nora Antik Kenti Nde 30 Yil Sonra Calismalar Yeniden Basladi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Ic Anadolu Nun Efes I Olmaya Aday Iste Mokissos Antik Kenti Kultur Sanat Haberleri

Aksaray Gezilecek Yerler Listesi Ve En Guzel 15 Yer Turluyorum Net

Aksaray Gezilecek Yerler Dogal Guzellikler Muzeler Kiliseler Gezi Rehberi

Leave a Reply