Aizanoi Antik Kenti Macellum

Bu mekan anadolu da roma döneminde benzeri olmayan bir yapıdır. Antik tiyatro ve stadyum.

Aizanoi Antik Kenti Zeus Tapinagi Ve Ilk Borsa Yapisi Tarihli Sanat

Aizanoi 16 09 2016 borsa macellum tripadvisor üyelerinin 1 629 gerçek aizanoi antik kenti fotoğrafına ve videosuna bakın.

Aizanoi antik kenti macellum. 1 2 yüzyıl aralığında inşaa ed. Macellum tripadvisor üyelerinin 1 653 gerçek aizanoi antik kenti fotoğrafına ve videosuna bakın. Yapımına imparator hadrian döneminde başlanan ion düzeninde tapınağın en önemli özelliğiyse alt kısmında tonozlarla örtülü farklı bir mekanın olmasıdır.

Roma döneminde antik kentte yaklaşık 80 100 bin kişinin yaşadığı tahmin edilmekle birlikte kentte sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan meter steunene kutsal alanı mozaikli hamam ve nekropolleriyle görülmeye değer bir kent aizanoi. Antik tiyatro ve stadyum. Aizanoi antik kenti kütahya resim.

Bir tepe üzerine kurulmuş olan ve şehrin önemli dinsel yapısı olarak görülen zeus tapınağı dünyanın en iyi korunmuş zeus tapınaklarından biridir. Antik dünyanın ilkler şehri. 43710 çavdarhisar kütahya 90 274 351 21 01.

Kemaller mh cumhuriyet cd. 43710 çavdarhisar kütahya 90 274 351 21 01. Borsa yapısı macellum sütunlu cadde.

Dünyada varlığı tespit edilen ilk borsa kütahya nın çavdarhisar ilçesinde bulunan aizanoi antik kentinde yer almaktadır. Kemaller mh cumhuriyet cd. 1970 gediz depreminde çavdarhisar merkez camii yıkılmış 1971 yılındaki kazı çalışmalarında borsa yapısı açığa çıkmıştır.

Aizanoi antik kenti kütahya resim. Aizanoi 16 09 2016 borsa macellum tripadvisor üyelerinin 1 648 gerçek aizanoi antik kenti fotoğrafına ve videosuna bakın. Borsa yapısı macellum sütunlu cadde.

Aizanoi antik kenti kütahya resim. Zeus tapınağı şehrin merkezi kutsal alanı. Antik dünyanın ilkler şehri.

Kütahya ili çavdarhisar ilçesi sınırları içersisinde yer alan aizanoi antik kenti zeus tapınağı stadyum tiyatro kompleksi ve macellumu ile roma döneminin en önemli kentlerindendir. Aizanoi antik kenti zeus tapınağı. Efes bergama side gibi antik kentler ile çağdaş olan aizanoi antik kenti ikinci efes olarak da adlandırılmaktadır.

Antik baraj ve.

Halkbank Kultur Ve Yasam

Dunyanin Ilk Borsa Binasini Da Icinde Barindiran Aizonai Antik Kenti Ne Ilgi Artiyor Ntv

Dunyanin Ilk Borsasi Aizanoi Antik Kenti Kutahya Youtube

Macellum Gida Pazari Constructive Romans Built Year 2th Century Aizanoi Ancient City Cavdarhisar Kutahya Romans Antika

Kutahya Cavdarhisar Aizanoi Antik Kenti Bilgileri Ve Zeus Tapinagi

Aizanoi Antik Kenti

Aizanoi Antik Kenti Kutahya

Aizanoi Antik Kenti Cavdarhisar Kutahya

Aizanoi 16 09 2016 Roma Koprusu Restorasyonu Aizanoi Antik Kenti Kutahya Resmi Tripadvisor

Leave a Reply