Agora Antik Efes

Osmanlı döneminde mezarlık ve namazgâh olarak kullanıldı. Agora kentin pazar meydanıydı.

Agora Da Efes Yolu Guncel Haberler

Yüzyılda kurulan agoradır zamanında kentin devlet agorası olarak işlev gördü.

Agora antik efes. Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. Binyıla kadar giden tarihi boyunca uygarlık bilim kültür ve sanat alanlarında her zaman önemli rol oynayan efes antik kenti antik dünyanın en önemli merkezlerinden biriydi.

Efes antik kenti aşağı agora. Akdeniz dünyasının en büyük antik kentlerinden efes bütünüyle benzersiz bir kent. Aynı ilçede valilik binasının karşındaki şehrin simgesi izmir saat kulesi ni mutlaka görün.

Böylece antik çağ da agora ile ilişkili olduğu bilinen yapıları açığa çıkararak şehrin göbeğinde bir arkeoloji ve tarih parkı oluşturmak amaçlanıyor. This video is unavailable. 20 efes antik kenti izmir.

Izmir in en güzel antik kentleri 1. Efes antik kenti izmir denildiğinde ilk akla gelen açık hava müzelerinden biri izmir in selçuk ilçesinde yer alıyor. This video is unavailable.

Efes antik tiyatro nun güneybatısında sütunlarla kaplı caddenin batıya doğru uzandığı 116 metrelik geniş bir meydan olan aşağı agora bulunur. Ana sayfa türkiye izmir konak smyrna agora antik kenti ve bayraklı höyüğü. Sütunlu caddenin güney tarafında mısır tanrısı serapis in tapınağı olan devasa serapeion u.

Yol üzerinde ele geçirdiği kentlere komutanlar bırakır büyük iskender. Izmir agorası veya smyrna agorası günümüzde izmir in konak ilçesinde bulunan ve mö 4. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi.

Smyrna agora antik kenti sanatın oldukça yoğun olduğu felsefenin ilk ortaya çıktığı yer olarak biliniyor izmir namazgah semti yakınlarında bulunan bu örenyeri tanıtımının iyi yapılmaması ve devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları sebebiyle birçok gezginin varlığından bile haberi olmadıkları yerlerden. Ms 178 te meydana gelen depremin ardından roma imparatoru marcus aurelius un desteğiyle yeniden inşa edildi. 1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi.

Asya ve avrupa arasında bir geçiş güzergahı ve önemli bir liman kentiydi. Büyük iskender doğu seferi sırasında kentleri tek tek hakimiyeti altına alarak efes e doğru olan yolcuğuna bu noktada devam eder.

Agora Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Agora Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Efes Selcuk

Buyuk Agora Selcuk Izmir Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Efes Antik Kenti Agora Youtube

T C Selcuk Belediyesi Resmi Web Sitesi Tetragonos Agora 8211 Ticari Pazaryeri

Agora Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Efes Agora Efes Antik Kenti Selcuk Resmi Tripadvisor

Colonnaded Stoa Efes Antik Kenti Agora Selcuk Resmi Tripadvisor

Leave a Reply