Afrodisas Antik Kenti Bulunması

Afrodisias antik kenti efes e 180 km pamukkale ye 1 100 km uzaklıkta geyre platosunda 600 metre rakımda bulunur. Aydın geyre ilçesindeki tarihi aphrodisias antik kenti adına yapılan yöre ve antik kente dair bilgiler içeren web sitesidir.

Afrodisias Antik Kenti Kilsan Blog

Https youtu be afdqcnyv0f8 adanmış kent afrodisias belgeselimizden alınan bir kesiti izlemektesiniz.

Afrodisas antik kenti bulunması. Dünyanın en eski ve en iyi korunmuş açık hava tiyatrosu olma özelliği taşıyan bu yapı yaklaşık 15 bin izleyici kapasiteli olup şehrin roma imparatorluğu tarafından yönetildiği zamanlarda inşa ettirilmiştir. Aydın da bulunan afrodisias antik kenti. Lütfen tüm soru öneri ve diğer konular için iletişim formumuzu kullanın.

Aspendos antik kenti hakkında bilgi edinmek için mutlaka incelenmesi gereken bir yapı varsa o da aspendos un ünlü antik tiyatrosudur. Yapıların yazıtlar ve kabartmaların iyi korunmuş olması bu antik kenti arkeolojik olarak oldukça önemli bir hale getirmektedir. Adanmış kent afrodisias trt belgesel afrodis.

Yolu takip ettiğinizde solda zamanının ihtişamlı stadyumlarından biri olan 10 bin kişilik stadion u göreceksiniz roma dönemine ait ms 23 yılında yapımına başlanmış olan bu stadyumda atletizm yarışlarının yanı sıra gladyatör savaşlarının da olduğu biliniyor. Kent in yakınında bugün hâlâ kullanılmakta olan mermer ocakları bulunması kentin antik çağ da özellikle heykeltıraşlık okulu ile tanınmasına yol açmıştır. Günümüze oldukça korunmuş bir şekilde ulaşmış yapılarıyla ülkemizin önemli arkeolojik alanlarından olan antik kentin yerleşim tarihi mö 5000 li yıllara dek uzanıyor.

Aydın ili karacasu ilçesi geyre mahallesi içinde bulunan aphrodisias antik kenti menderes meander irmağı nın bir kolu olan dandalaz morsynus çayı nın oluşturduğu bereketli vadide denizden yaklaşık 600 metre yükseklikte bir plato üzerinde yer almaktadır. 200 m uzunluğunda u şeklinde olan stadın ortasında. Aphrodisias antik kenti nerede nasıl gidilir.

Kibyra antik kenti ndeki lahitler stadion. Geç helenistik roma ve bizans dönemlerine ait izler taşıyan büyük oranda mermerden inşa edilen bir antik kenttir. Aphrodisias antik kenti aydın ın karacasu ilçesinde menderes irmağı nın bir kolu olan dandalaz çayı vadisinde denizden yaklaşık 600 metre yükseklikteki bir platoda yer alıyor.

Mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası olarak geçen aphrodite hepiniz bildiği afrodit isminden alan aphrodisias özellikle antik roma çağında tapınak olarak kullanılan bir yer olmakla günümüze kadar korunaklı bir şekilde gelmesi onun şöhretine şöhret katmıştır türkiye nin en önemli arkeolojik yeri olması ile dünya. Afrodisias aphrodisias antik kenti tarihçesi. Güney agoranın ortasında 260 metre boyunda uzun bir havuz yer alıyor.

Roma imparatoru hadrian ın ikinci yüzyılda kenti ziyareti onuruna yaptırılmış hadrian hamamı kadınlar ve erkekler için iki bölüme ayrılıyor. Doğu batı yönünde uzanan agora kentin ticaret merkezi imiş. Agora afrodisas antik kenti.

Afrodisias Antik Kenti Aydin

Afrodisias Antik Kenti Kultur Portali

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Hakkinda 10 Bilgi

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Hakkinda 10 Bilgi

Ara Guler 1958 De Kesfetmisti Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Unesco Dunya Mirasi Listesi Ne Girdi Onedio Com

Afrodisias Vikipedi

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Arkeogezgin

Afrodisias Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply