Adana Antik Geçmiş

Adana da 7 bin yillik geçmişi gün yüzüne çikartan ve 8 yildir devam eden misis antik kenti ndeki sonbahar kazisi sona erdi. Hititler den osmanlı ya gelmiş geçmiş birçok medeniyetin beşiğidir.

Adana Misis Mopsuhestia Antik Kent Biadana Com

Adana tepebağ höyüğü ile neolitik dönemi m ö.

Adana antik geçmiş. Yüreğir belediye başkanı mahmut çelikcan burası adana yla özdeşleşmiş önemli antik bir şehir. Adana antik kilikya bölgesi nin en önemli şehirlerinden birisidir. Adana 20 ekim 2017 cuma 09 22 yüreğir belediyesi tarafından misis te restorasyon çalışmaları devam eden kervansaray yolu doğu batı su değirmenleri lokman hekim camisi ile 5 yıldır kültür ve turizm bakanlığı nın izninde devam eden misis antik kenti kazısı hakkında başkan çelikcan bilgiler verdi.

Antik kilikya bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olan adana adını gök tanrısı uranüs ün oğlu adanus tan almış coğrafi konumu nedeni ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kazıların sonunda önemli bilgiler elde edeceğiz dedi. 6000 işaret eden en eski yerleşim yerlerinden biridir.

Bahreyn de bulunan antik kent mö. Adana misis antik kentindeki 7 bin yıllık geçmiş gün yüzüne çıkarılıyor yüreğir belediye başkanı fatih mehmet kocaispir adana sadece kebaptan ibaret değil misis antik. Seyhan ve ceyhan nehirlerinin deltasında verimli sulak arazide kurulu adana nın tarihi coğrafi konumu nedeni ile mö 6000 yıllarına dek uzanmaktadır.

Adana da 5 yıldır devam eden misis antik kenti ndeki kazılarla 7 bin yıllık geçmiş gün yüzüne çıkartılıyor. Yüreğir belediye başkanı mahmut çelikcan burası adana yla. ölümsüzlük şehri misis projesi tarihi kentler birliği tarafından proje dalında birincilik süreklilik ödülü ve başarı ödülüne de layık görülürken antik kentte 45 gün süren sonbahar kazısının sona erdi.

2300 yılında kurulmuş bilinen en eski arkeolojik yerleşkelerden biri. Antik kentin en önemli bölümüyse yapay tepelerin en üst kısmında yer alan ve yakın bir tarihe kadar portekizliler tarafından kullanılmış olan göz kamaştırıcı tarihi liman. Hititler den osmanlı ya gelmiş geçmiş birçok medeniyetlerin beşiğidir.

Adana antik kilikya bölgesi nin en önemli şehirlerinden birisidir. Adana adana da 5 yıldır devam eden ölümsüzlük şehri misis antik kenti ndeki kazılarla 7 bin yıllık geçmiş gün yüzüne çıkartılıyor. Sözcü den edinilen bilgilere göre.

Yüreğir belediye başkani fatih me. Adana sınırlarındaki misis antik kenti ndeki 7 bin yıllık geçmiş gün yüzüne çıkarılıyor. Adana nın tarihi seyhan ve ceyhan nehirlerinin deltasında verimli sulak arazide kurulu adana nın tarihi coğrafi konumu nedeni ile m ö.

Misis Antik Kenti

Anavarza Vikipedi

Adana Wikiwand

Adana Gezilecek Yerler Adana En Iyi 10 Gezilecek Yer

Adana Da Gezilecek Yerler Iste Kebabiyla Unlu Adana Nin Tarihi Ve Turistik Yerleri Seyahat Haberleri

Sar Antik Kenti Harabeleri Adana Hittite Byzantium Seyahat Tutkusu Arkeoloji Seyahat

Adanadan Biz Anavarza Antik Kenti

Adanam

Misis Antik Kenti Nde 7 Bin Yillik Gecmis Gun Yuzune Cikariliyor Adana Haberleri

Leave a Reply