Adıyamandaki Antik Kent

Muhteşem bir kültürel birikimin üzerinde oturduğumuzu düşünerek türkiye de mutlaka ziyaret edilmesi gereken 20 antik kenti sıraladık. Yüzyılda aigai den aiollerin kurduğu 12 kentten biri olarak bahsediyor.

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Populaire tours activiteiten in en om aydin.

Adıyamandaki antik kent. Antik kentte bir çok devasa yapı bulunmaktadır. Antik tarihçilerin bir diğeri strabon da buradan bahsediyor ve kentin kıyıda değil dağlık kısımda olduğunu belirtiyor. Kies een andere datum.

Herakleia latmos antik kent. Türkiye de mutlaka görülmesi gereken 20 antik kent. Aigeai yani ayas antik kenti kent tarih boyunca farklı isimler ile anılmıştır arapların bölgede hâkim olduğu dönemde ayaş diye isimlendirilip venediklilerin hâkimiyet döneminde ise.

Gelen son dakika haberine göre ak parti adıyaman il başkanı mehmet dağtekin perre antik kenti nekropol alanındaki gün yüzüne çıkan eserlerle adışaman da turizm açısından büyük. Tarihî bir liman şehri olan bu ilçemizde eski uygarlıklara ait eserler bulunmaktadır. Antik roma kaynaklarında suyunun güzelliğinden bahsedilmekte kervanlar yolcular ve ordular tarafından dinlenme yeri olarak kullanıldığı anlatılmaktadır.

Perre antik kent nekropol alanda adıyaman müze müdürlüğü tarafından yürütülen kazılarda ilginç pres sıkma tekniği kullanılarak yapılan 9 adet üzüm işliği ortaya çıkartıldı. Bütün bunlar perre antik kenti nin antik dönem de hem dinsel hem de jeopolitik öneme sahip bir kent olduğunu göstermektedir. Ayas antik kenti kalıntılarına ev sahipliği yapan adana yumurtalık.

özellikle son adıyaman ziyaretinde perre antik kent in turizme kazandırılmasına yönelik açıklamaları olmuştu. Ilk kazı çalışmaları amerikalı arkeologlar tarafından 1880 li yıllarda başlamış ve günümüze kadar devam etmektedir. Kaynaklara göre assos antik kentinin geçmişi m ö 6.

Antik kent haberleri ve güncel son dakika gelişmeleri için tıklayın. Cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan ın çok ciddi destekleri oldu. Kent deniz kıyısında bir kent denize dik olarak inşa edilmiş.

Antik kent ile ilgili tüm video fotoğraf ve haberler hürriyet te. Yüzyıldan itibaren sağlam surlarla çevrildi. Er zijn helaas geen tours en activiteiten beschikbaar om online te boeken op de data die u heeft geselecteerd.

8 van 18 dingen om te doen in aydin. Antik yazar herodot mö 5.

Perre Antik Kent Turizme Kazandirilmalidir

Perre Antik Kenti Ziyaretcilerini Donemin Canlandirmasiyla Agirlayacak

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Perre Nin Muhtesem Kaya Mezarlari Perre Antik Kenti Adiyaman Youtube

Perre Antik Kenti Turizme Kazandiriliyor

Perre Antik Kenti Adiyaman Turkiye Arkeoloji Geziler

Perre Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Hakkinda Bilgiler

Perre Antik Kenti Pirin Oren Yeri Adiyaman Resmi Tripadvisor

Leave a Reply