Adıyaman Perre Antik Kenti Hakkında Bilgi

Perre antik kenti pirin antik kenti olarak bilinen perre antik kenti adıyaman şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olup kolay bir ulaşıma sahiptir. Bir cevap yazın cevabı iptal et.

81 Ilden Gorulmesi Gereken 81 Mekan Ile Turkiye Arkeoloji Turkiye Geziler

Eğer yolunuz adıyaman a düşer ve başka nereleri gezebilirim diyorsanız daha önce açmış olduğumuz adıyaman da gezilecek yerler adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Adıyaman perre antik kenti hakkında bilgi. Adıyaman merkez adıyaman. Antik kentin asıl yerleşim kısmı üzerinde bugün örenli mahallesi olarak geçen ancak özünde köy görünümüne sahip geç dönem yerleşimi mevcuttur. Adıyaman da bir gezi planlayıp şehrin tarihi atmosferine dahil olma hazırlık yapıyorsanız perre antik kenti ni gezinize dahil edebilirsiniz perre örenli mahallesi nde bulunur ve kommagene ülkesinin en büyük şehirleri arasındadır.

Konum bilgileri için tıklayın. Perre antik kenti bizans dönemi nden sonra önemini yitirmiş ve eski parlak dönemini bir daha yakalayamamıştır. Katılım 1 mar 2018 mesajlar 273 tepkime puanı 13.

Perre antik kenti ni adıyaman gezinize dahil ederseniz burada 200 e yakın kaya mezarı nekropol sur duvarları ve çeşme sizleri bekliyor olacak. Pirin antik kenti olarak bilinen perre antik kenti adıyaman şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olup kolay bir ulaşıma sahiptir. Perre antik kenti hakkında bilgi tarihi efsanesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri 2020 adıyaman da bulunan perre antik kenti turistler tarafından ilgi çeken eski bir tarihi eserdir.

Başlangıç tarihi 19 haz 2018. Adıyaman gezilecek yerler adıyaman hakkında bilgi adıyaman ilinin özellikleri adıyaman ulaşım. Perre antik kenti tripadvisor da adıyaman türkiye bölgesi için 60 seyahatsever yorumunu 106 samimi resmi ve büyük fırsatları görün.

2000 li yıllarda başlayan kazı çalışmalarının hala devam ettiği bir zamanda keşfettim burayı ve önümüzdeki yıllarda yeni eserlerin gün yüzüne çıkacağından eminim. Kentin çeşmesi günümüzde de halk tarafından kullanılmaktadır. Kommagene ülkesinin 5 şehrinden biri olan perre anitk kenti pirin olarak da adlandırılmaktadır.

Isim e posta internet sitesi. Adıyaman tanıtım perre antik kenti diğer adıyla pirin bacaları olarak bilenen tarihi kentin kültürel zenginliklerinden birtanesi olan pirin antik şehiri olarak malum perre antik şehiri adıyaman il merkezine 5 kilometre mesafede olup pratik bir erişime sahiptir. Perre antik kenti hakkında bilgi nerede nasıl gidilir.

19 haz 2018 1 pirin antik kenti olarak bilinen perre antik kenti adıyaman şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olup kolay bir. Adıyaman da hükum süren kommagene krallığının beş büyük kentinden birisi olan perre antik kenti hakkında ülkemiz insanlarının ve dünyanın pek haberdar olduğu söylenemez.

Perre Nin Muhtesem Kaya Mezarlari Perre Antik Kenti Adiyaman Youtube

Perre Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Hakkinda Bilgiler

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Kayalara Oyulan Medeniyet Antik Kent Perre

Perre Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Hakkinda Bilgiler

Perre Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Hakkinda Bilgiler

Adiyaman Ve Adiyamanlilar Hakkinda Bilgi

Perre Antik Kenti Kultur Portali

Perre Antik Kent Perre Ancient City Seo Sosyal Meyda Teknoloji Tarih Oyun Film

Leave a Reply