ürdün Antik Petra Harabeleri

Petra antik kentinde tiyatro tapınak ev gibi yapılar kireç taşına oyularak yapılmıştır. Petra antik kenti hakkında 11 bilgi 08 02 2016 görenleri kendine hayran bırakan kayalara oyulmuş yapılarıyla dikkat çeken ve binlerce yıllık bir geçmişe ev sahipliği yapan bu antik kent mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Urdun Petra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Turna Com

Nebatilerin gizemli şehri petra.

ürdün antik petra harabeleri. Petra antik kenti ni içeren ürdün turları gezginlere unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşatıyor. ürdün ün başkenti amman a 250 kızıldeniz in en kuzey ucundaki akabde körfezi ne de 130 kilometre mesafedeki antik kent yaklaşık 100 kilometrelik bir alana yayılmış durumda. Sayın izleyicilerim ürdün devletinin güneyinde akabe şehrinin 60 km doğusunda bulunan kumtaşı ve granit kayalardan oluşmuş 720 km lik ilginç bir çöl vad.

Petra 2007 yılında dünyanın yeni yedi harikası ndan biri olarak seçildi. ürdün ün saklı bir kanyonunda milattan önce nebatiler tarafından inşa edilen antik kent bir dönem tarihin tozlu sayfalarında kayboluyor ve kayıp kent petra on sekizinci yüzyılda yeniden keşfediliyor. Dünyanın en seçkin antik yerlerinden birinin ürdün deki petra olduğunu inkâr etmek çok zor.

ürdün ün lut gölü ile akabe körfezi arasındaki toprakları üzerinde yer alan antik kent olan petra ya ait time lapse çekimleri. Kervanların çöllerde gezindiği ipek ve baharat yollarının en önemli ticaret rotaları olduğu romalıların havuzlarda keyifle yüzdüğü zamanların izlerini taşıyor. Petra antik kenti ürdün jordan haziran 7 2020 haziran 19 2020 tarihinde yayınlandı nafidurmus tarafından petra antik kenti ürdün sınırları içinde lut gölü ile akabe körfezi arasında kalan bölgededir.

El hazne ve roma döneminde yapılan amfitiyatro en bilinen yapılardır. Gizem ve cazibeyle dolu bu gül kırmızısı kaya oymalı şehrin görkemiyle yarışabilecek hiçbir şey yok. Kum taşından oluşan kaya bloklarına oyulmuş tapınaklar amfi tiyatro mezarlar ve rölyeflerden oluşan yapı yaklaşık 100 kilometre kare alana yayılmaktadır.

ürdün de yer alan petra antik kenti nin geçmişi mö 400 yılına dayanıyor petra antik kenti mö 400 ila ms 106 yılları arasında nebatiler in başkenti konumundaydı. Petra antik kenti ürdün ün gizemli çöllerinde gizli bir hazine olarak maceraperestleri kendine çağırıyor doğu da mistik bir yolculuğa çıkmaya hazırlan.

Gefallt 332 Mal 1 Kommentare Haberler Com Haberlercom Auf Instagram Petra Antik Kenti Urdun Cool Places To Visit Travel Pictures Places To Travel

Nebatilerin Kayip Kenti Petra Antik Kenti Urdun Yoldaolmak

Urdun Un Gizli Hazinesi Petra Antik Kenti Urdun Gezi Rehberi Ntv

Urdun Un Gorkemli Antik Kenti Petra Seyahat Haberleri

Urdun Un Gizli Hazinesi Petra Antik Kenti Urdun Gezi Rehberi Ntv

Urdun Petra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Turna Com

Petra Antik Kenti Nerede Hangi Ulkede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Petra Antik Kenti Ve Gizemli Oykusu 4k Youtube

Urdun Un Gorkemli Antik Kenti Petra Seyahat Haberleri

Leave a Reply